Вижте как протестира България в неделя!

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (9)
15:10 / 11.11.2018
2929
Масов протест срещу високите цени на горивата, "Гражданска отговорност" и данъците на автомобилите се организира днес в цялата страна. Шофьори в 36 града излязоха с колите си, за да изразят недоволството си. На много места се образуваха блокади, затруднения в придвижването и задръствания.

Освен срещу по-високите цени на горивата, протестът вече има и други социални искания. Недоволните настояват да се вдигнат доходите като от началото на годината минималната работна заплата да стане 750 лева, минималната пенсия – 350 лева, стартовата заплата за медицинска сестра да бъде 1200 лева, а за доктор – 2000 лева.

"Искаме стандартът да се вдигне", уточни участник в протеста.

В протеста се включиха и майките на деца с увреждания.

В Бургас протеста се насочи към подстъпа на автомагистрала "Тракия". Стотици автомобили се движат с надпис "Протест" и включени клаксони. Те изразяват недоволството си от високите цени на горивата и промените, касаещи "Гражданска отговорност". Голяма част от тях подкрепиха и майките на деца с увреждания, които искат оставката на вицепремиера Валери Симеонов.

Шествието продължава до входа на автомагистрала "Тракия". Изключително натоварен е трафикът. Има идея автопохода да спре на някоя от бензиностанциите на големите вериги, където шофьорите да заредят малко литри и да платят жълти стотинки.

Колона от протестиращи блокира пътния възел на автомагистрала "Люлин" при Драгичево. Образуваха се километрични колони от автомобили.

Протест има и в Благоевград. Протестиращите от града и региона затвориха в 13.10 часа главен път Е-79 с жива верига. Над 1000 души протестират на главната артерия свързваща ни с Гърция и която е традиционно натоварена в неделя. Блокадата е на изхода на Благоевград в посока Симитли, местността "Полигона". Шествието, в което се включиха над 500 автомобиола, паркира колите на полигона и с жива верига от затвори Е-79 с искане за оставка на правителството. Органите на реда пренасочиха потока пътуващи по обходния път Благоевград – Долно Церово – Железница, но протестиращите затвориха и него. Хората развяват трибагреници и скандират, че повече няма да търпят.

Блокада има на Е-79 и при Дупница. Тежкотоварните камиони се пренасочват през града.

1000 души с над 500 автомобила тръгнаха на автошествие по улиците на Стара Загора на обявения общонационален протест срещу високите цени на горивата, данъците и застраховките..

Множеството старозагорци и хора от региона паркираха автомобилите си и потеглиха пеш към края на града в посока Казанлък, докъдето всъщност имаха разрешение за протест.

Организаторите, след като видяха, че не могат да контролират множеството, обявиха край на протеста. Протестиращите обаче преминаха в гражданска неподчинение и блокираха пътя Казанлък – Стара Загора.

Около 300 шофьори от Монтана преминаха с автомобилите си в протестно шествие по улици в града и блокираха за кратко работата на няколко бензиностанции на различни вериги. Протестиращите издигнаха лозунги срещу цените на горивата и срещу намеренията за вдигане на данъка за автомобили.

Стотици шуменци се събраха на протест пред зала "Арена“ в града срещу високите цени на горивата. Участниците в протеста блокираха улица "Марица“. Хората се разхождат по пешеходната пътека и възпрепятстват преминаването на автомобилите.

Източник: Нова тв

Виж коментарите (9)

Още по темата (12):
16.11.2018 Изнервен студент откри стрелба по протестиращи, защото бил блокиран с колата
си
16.11.2018 Протестиращите блокираха Аспарухов мост снощи, но пуснаха линейка с включени сирени
15.11.2018 Петролният бранш: Поевтиняването на горивата не е резултат от протестите
15.11.2018 Глобяват 13 шофьори, блокирали пътя Добрич - Варна при протест
15.11.2018 Варна най-активна в протестите
14.11.2018 Задържаха 19-годишен, пръскал със спрей полицаи и протестиращи във Варна
Още новини от Национални новини:
Изтече краен срок, свързан с ТЕЛК комисиите
Свалянето на Росен Желязков от новата сглобка ПП-ДБ, БСП, "Възраж...
МЕ: България и Турция ще продължат да си сътрудничат за гарантира...
Нов дълг се очаква да бъде набран в средата на май, ето каква е с...
За първи път в Източна Европа и на кирилица: Когато в Пловдив зап...
Предстои голямото пътуване, а само да денонощие МВР спипа 14 вода...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).