Вижте как се оправда бизнесменът, който взе субсидия, за да отглежда коне и ги заряза да умрат в адски мъки! Вярвате ли му?

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (33)
11:01 / 26.03.2018
2994
Кюстендилският бизнесмен Петър Пищалов е собственикът на изтерзаните коне, зарязани да умрат от глад и студ в Осоговската планина. Вчера Burgas24.bg разказа потресаващата история, която ужаси цяла България и показа кадри, от които биха се изправили косите и на най-коравосърдечния човек. Разкрихме и че "стопанинът" на добичетата е прибирал субсидия за тяхното отглеждане.

"Аз лично ги вкарах конете в мястото за претоварване. Първият ден хората ми не бяха свършили работа. Втория ден не бяха свършили работа. През тези дни аз имах проверки и нямаше как. На третия ден, когато се качих конете ги няма. Една част от конете прибрах. Имаше болни коне, такива с наранявания. Бяха се отделили и самотни коне. Самотните ги намерихме и прибрахме", оправда се Пищалов в сутрешния блок на Нова телевизия.

Той има около 70 коня част, от които са по програма. За всеки от тях прибира по 140 евро. Обеща, че днес най-после ще се качи с шейна и други хора, за да види какво е останало от конете му.

"Взел съм си с мене малко медикаменти и лекарства. И аз не съм ги виждал, не знам какво е. Плюс това те са моите животни. Трябва да съм си до моите животни", добави бизнесменът.

Животните, които са останали живи и полуживи са около 30 на брой. Състоянието им е изключително тежко и критично. Има млади кончета на около 1 годинка.

Човекът, който стопанисва хижата заяви, че от няколко години по европрограми има много коне в Осоговската планина. Той заяви, че никой не е потърсил него и колегите му за помощ.

"Те хубаво са избягали, но ако имаш 60 коня и те избягат, няма ли да потърсиш помощ?", пита една от зоозащитничките.

"Никога не съм виждала такова нещо и съм меко казано потресена от това, което видях. Безпомощна кобила, която лежеше в снега с изкълвани очи беше просто ужасна картина", разказа друга от доброволките.

Виж коментарите (33)
Още новини от Национални новини:
Варненци: Остават ви точно два дни, за да не влезете в "черния сп...
Георг Георгиев: Родствените връзки на ПП и техните семейни реализ...
Гарантират ти 3 000 лева заплата – няма кандидати
Хванаха туроператори без лиценз да возят хора на екскурзии в чужб...
Хакери измамиха многодетна майка, жена на програмист. Той им обяв...
Проф. Тодор Кантарджиев за коклюша: Антибиотикът трябва да се дав...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).