Ќовини
—порт
—правочник
ќб€ви
¬ход
close
«ј–≈∆ƒјЌ≈...
Ќачало
јнализи
¬арна
—портни
–егионални
Ѕългари€
ћеждународни
Ћюбопитно
√алерии
Ћичности
RSS
¬сички
Ѕизнес
ƒруги
»нституции
 риминални
ќбщество
¬ижте ко€ е първата община в Ѕългари€, ко€то забрани 5G
јвтор: ≈кип Varna24.bg 10:17 / 06.10.2020 оментари (12)968
©
ќбщински€т съвет на Ѕалчик прие решение за временен мораториум на изграждането на 5G мрежа на територи€та на общината. ¬ решението, прието на последната сеси€, се казва, че на основание на «ћ—ћј се налага забрана за разполагането, ползването, поддържането и развитието на електронните съобщителни клетъчни мрежи от пето поколение и съоръжени€ към същите за период от 1 година, считано от датата на обнародване на решението. ††

»скането за този мораториум е внесено в ќбщински€ съвет от "ћестна гражданска инициатива за забрана изграждането на антени за 5G излъчване на територи€та на община ЅалчикУ и е подкрепено с 183 подписа. ћарин ѕопов от »нициативата каза за ѕро Ќюз ƒобрич, че събирането на подписи продължава и към момента те са над 200.

¬ мотивите си гражданите прилагат изследвани€, според които това излъчване е потенциално опасно.

ћарин ѕопов за€ви, че, за съжаление, н€ма българско изследване за вли€нието на 5G излъчването. «а мотивите са използвани най-вече европейски доклади. "“р€бва да има държавно становище по въпроса и да се об€сни какви са ползите от 5G мрежата за населението и икономиката, защото хората са объркани и не зна€т на кого да в€рват. Ќие гледаме трезво на нещата и не в€рваме на конспиративни теории. —м€таме обаче, че тр€бва да се знае защо тази мрежа е полезна и с какво, за да н€ма паника. ¬ Ѕългари€ обаче н€ма и опити за подобни изследвани€У, посочи ѕопов.

ѕо думите му Ѕалчик е първата община в Ѕългари€, ко€то приема такъв мораториум.

ќбщински€т съветник ¬ладимир Ћафазански за€ви, че е гласувал "заУ забраната, но решението не е било прието единодушно Ц имало е и гласове "противУ и "въздържал сеУ.

"јз също съм направил проучване сред документи на ≈—. ¬ доклад на ≈вропейската агенци€ по околна среда пише, че тр€бва да се подхожда с предпазливост към 5G. ƒържавите-членки могат да гласуват регулаторна норма за мощността на излъчване. "—м€там, че като ц€ло българската държава толерира изгар€не на боклуци, поголовна сеч, унищожаване на водоеми. “ака че ако н€кой реши да спести едни милиони, като на сво€ вол€ увеличи излъчването, което е в регламента, без това да подлежи на никакъв контрол /защото всички контролни органи в Ѕългари€ са зависими/, той ще изложи на опасност реално природата и здравето на хоратаУ, коментира Ћафазански.
«ареждане! ћол€, изчакайте ...
0
 
 
ѕрогресът н€ма спиране- грешат, ще се случи така или иначе, времето го изисква
0
 
 
»дват да чипират. —т€гайте се.  омши€та си е купил 5 g охранителни камери, изгонете го от блокът.
0
 
 
¬сички знаем, че шапка от фолио предпазва от 5жето!
-2
 
 
“ъпаци 5г се ползва от военните от сигурно 60години. Ќевежи хора колкото искаш.
+1
 
 
Ќе са забранили мрежата, а са наложили временен мораториум. –азлично е. ѕреди време и срещу 4-та генераци€ скачаха хора. ћина им. “ова са технологиите, многоуважаеми. ¬ъпреки, че откровено казано, и аз не разбирам смисълът от 5-то поколение на телефона. ¬къщи съм на 100 мегабита, а там, поне теоретично, тр€бва да имам 20 пъти повече. «а какво? ≈то тук вече може да поговорим за конспираци€ и нови€ световен ред...
0
 
 
ј как са допуснали 3G, 4G или каквито и да било други G-та. ќбщинарите да закуп€т гълъби за комуникаци€ и да прекрат€т замърс€ването с технологии! ѕо същата логика може да се въведе и забрана за използване на ћѕ— на територи€та на общината, тъй като замърс€ват.
0
 
 
“ова простаци да те управл€ват е тежко нещо
 оментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! ¬сички коментиращи са се съгласили с ѕравилата за публикуване на коментари.
»«ѕ–ј“» Ќќ¬»Ќј
« ќктомври 2020 г. »
пон
вто
ср€
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
¬иж още:
јктуални теми
√рипна епидеми€ обхвана страната
“¬ и шоу сезон 2020/2021 г.
“ежка катастрофа край границата отне три живота
Ќамериха труп на мъж във ¬арна
23-годишна жена е застрел€на в —офи€
назад 1 2 3 4 5 напред
јбонамент
јбонирайте се за mail бюлетина ни !
јбонирайте се за наши€ e-mail и ще получавате на личната си поща информаци€ за случващото се в ¬арна и региона.
e-mail:
јнкета
 ак се справ€ ќбщина ¬арна с овлад€ването на последиците от проливните дъждове?
ћного добре
ƒобре, но можеше и по-добре
Ќе се справи
ѕълна трагеди€

–ј«ƒ≈Ћ»:
Ќовини
—порт
—правочник
ќб€ви
ѕотребители
√–јƒќ¬≈:
ѕловдив
¬арна
Ѕургас
–усе
Ѕлагоевград
«ј Ќј—:
«а контакти
«а реклама
≈кип
ѕравила
¬арненци във facebook
RSS за новините
‘утбол на живо по телевизи€та
©2008 - 2019 ћеди€ груп 24 ќќƒ. Varna24.bg - ¬сички права запазени. — вс€ко отвар€не на страница от Varna24.bg, се съглас€вате с ќбщите услови€ за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени). ¬ъзпроизвеждането на цели или части от текста или изображени€та става след изрично писмено разрешение на ћеди€ груп 24 ќќƒ. ћнени€та изразени във форумите и коментарите към статиите са собственост на авторите им и ћеди€ груп 24 ќќƒ не носи отговорност за т€х. ѕостав€нето на връзки към материали в Varna24.bg е свободно. —айтът е разработен от ћеди€ груп 24 ќќƒ.
—татистика: