Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Вижте пловдивчанката Айлин, която стана "Златен Хипократ" и завърши с отличие МУ-София
© Sofia24.bg
Винаги съм искала да помагам на хората. Още от съвсем малка по един или друг начин съм помагала на своите приятели, близки, дори на случайни хора и това ми е доставяло много голямо вътрешно удовлетворение и е изпълвало душата ми с любов. Това каза в предаването "Добър ден, България" на Радио "Фокус" Айлин Фейзулова, носител на награда "Златен Хипократ", випуск 2022 г. на МУ-София. Тя изтъкна още, че другата причина, поради която е записала медицина е тази, че е израснала в семейство на лекари, които са много отдадени на професията си, много са мотивирани да лекуват хора и тя вижда благодарността в очите на всичките им пациенти, и то години наред.

"Това ми показва, че са извървели един стойностен път. И искам да продължа този път", каза Фейзулова. 

Тя разказа още, че през цялото време на следването си се е занимавала и с други неща, като е отделяла време за себе си и за близките, за физическа активност, за спорт. Участвала е на много маратони, на полудистанции, на 21 км, ходи и на народни танци два пъти седмично и изучава чужди езици.  

Най-трудни за нея са били два момента. Първият момент е преходът между ученическите години и студентството – това е първи курс. И вторият труден момент са били държавните изпити. Тогава човек вече е изчерпан, няма търпение да завърши, вече е започнал да доброволства в дадени лечебни заведения и всичко идва все повече и повече. Но когато човек се успокои от тази мисъл, че последният изпит предстои и когато даде всичко от себе си, за да се справи, нещата се получават.  

Айлин Фейзулова заявява с категоричност, че ще остане в България.

"Не съм се и замисляла за чужбина, въпреки многото стажове, които проведох там. Винаги съм избирала България, защото смятам, че българските пациенти имат нужда от отдадени лекари и такива лекари са всички мои колеги, които познавам", каза Айлин Фейзулова.

Вече е избрала специалността "Ендокринология“, която е най-интересна за нея и всеобхватна като наука. Тепърва ще се развива и науката "Невроендокринология“, която също представлява интерес за нея, и в момента, вече близо половин година тя доброволства в Клиника по ендокринология към Научния институт.  

"Доброволстването ми даде най-вече сигурността, че това, което съм избрала, е моето нещо и че това място също избра мен, тъй като колегите са невероятни, ръководителите също. В такава хубава среда човек може да се развива, може да е спокоен и да върши работата си качествено", добави младият лекар.








Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Ето такива положителни новини за хора с достойни за уважение лични постижения заслужават да са на първа страница възможно по-дълго време. За съжаление, те като че ли остават в сянката на други, пошли новини, към които масата народ насочва вниманието си... С пожелания за много успехи на момичета по пътя му към професионалното развитие оттук-насетне!
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
България в еврозоната
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Парламентарни избори 2024
49-ото Народно събрание
Почина патриарх Неофит
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: