Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Вижте тази уникална снимка и забравете за глупостите с "кемтрейлс"
Автор: Екип Varna24.bg 12:13 / 02.11.2022Коментари (0)1495
© Facebook: Румен Иванов
Потребителят Румен Иванов публикува в социалните мрежи красива снимка, придружена с доста изчераптелно обяснение, което срива със земята вярващите в "кемтрайлс" - една от нелепите конспиративни теории, станала прекалено известно в последно време.

Публикувам тази моя снимка, заради съчетанието от Луната в близък план и самолет в лъчите на залеза - това в един кадър. Колкото до "кемтрейлс" - рядко е имало по малоумна теория на конспирацията. Малко факти: самолетите летят на 10-11 км височина.

Там духат доста силни ветрове. Виждали ли сте кадри от Еверест, който е с около 3 км по ниско? Какви виелици са там. Самолетите, които летят на изток летят по бързо от обратния им маршрут на запад заради постоянните западни ветрове, породени от въртенето на Земята. Ако един самолет се опита да разпръсне някакъв аерозол или прах на тази височина, това нещо до 3 дни ще обиколи цялата Земя и най малко ще го има върху територията, където е станало разпръскването.

Ще бъде навсякъде по Земята, къде по малко, къде повече. Един пилот прекрасно ще го знае този факт. Ще пръска ли тогава нещо си, ако тази субстанция ще стигне и до неговия дом, до неговите деца и роднини? Също така - ако се разпръсква някаква си отрова, тя се натрупва и в хранителната верига - растения - плодове, зеленчуци, животни.

Как един пилот, който сее "кемтрейлс" ще се храни след това и с какво по точно? Вярващите в кемтрейлс са точно това, което наричат простолюдие. Който е бягал и от часовете по физика няма как да знае, че един конденз във въздуха ще изглежда по различен начин заради трите основни фактора, определящи "точката на оросяване" или мъглата. Това са температура, влажност и атмосферно налягане. Заради тяхното съчетаване едно с друго си имаме слънчеви дни, имаме си и мъгливи дни. Облаците са точно такъв тип конденз. Следите от самолетите са от кондензиралата влага при изгарянето на самолетното гориво.

Ако два напълно еднакви самолета, но заредили резервоарите си на различни места летят един до друг, може да оставят различни следи заради различното гориво и различното водно съдържание. Това е накратко по въпроса. Благодаря, наслаждавайте се на снимката и забравете за глупостите с кемтрейлс.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Мигрантски натиск към България
Природни стихии
Поскъпване на хранителните продукти
Благоевград може да има нов омбудсман още през март тази година
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: