Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Вижте в кое българско село са получили благодарствена картичка от принц Хари и Меган Маркъл
© Читалище “Изгрев” с. Баничан
архив
Не повярвахме на очите си, когато получихме писмо от кралското семейство. Това каза за сутрешния блок "Добро утро, България" на Радио "Фокус" Румяна Джибова, секретар на читалище "Изгрев – 1930“ в село Баничан. Жителите на с. Баничан направили два чифта вълнени чорапи с характерните за селото шевици, като добавили връзки, усукани в цветовете на българското знаме. Те били специално предназначени за сватбата на принц Хари и Меган Маркъл. Изпратили ги до Великобритания, като не чакали отговор. Няколко месеца по-късно обаче получили обратен отговор.

"Наистина, макар че бяхме щастливи и превъзбудени за изпращането, емоционално натоварени за това изпращане, малко бих казала, че скептично си казахме: "Кой ще обърне внимание на нашите, и то вълнени чорапи, изпратени от едно малко село, което при всички случаи кралицата и всички в кралския двор не го знаят къде се намира?", но след 2 месеца, буквално 2 месеца беше след този случай, през това време очаквахме всеки момент да бъде върната пратката, но след два месеца получихме едно малко писъмце, и то вкъщи, оставено на портата на двора, което писмо пък бяха немерили дъщеря ми.

И те влизат вътре, носят писмото, и ми казват: "Абе, мамо, имаш писмо“, неотворено съответно. И аз малко така с насмешка казвам: "Кой на мен ще ми пише пък точно сега?“. Подадоха писъмцето и аз го погледнах, и докато вземам писмото им казах, наистина с насмешка беше: "Абе, освен моята приятелка, кралицата, няма кой друг да ми пише. Не очаквам от никой друг“. И моментът, в който го подадоха, те наистина ми казаха: "Абе, не знаем, то е наистина от чужбина, не е от България“. В момента, в който го взех и обратно на плика погледнах, че наистина писмото е от двореца Кенсингтън. Аз английски не разбирам, но можах да прочета, че е от Кенсингтън, и казвам: "О, това наистина идват от кралския двор“. И те се смеят "Ама верно ли?“, - "Да, верно, тук е написано. И това беше някъде 5 или 10 минути когато ние го оглеждахме от всички страни и не вярваме на очите си", разказа Румяна Джибова.

"Така се случи. И след това вече го отворихме съвсем внимателно, защото идваше някакво кралско, казваме: "Боже, какво ли е?“. И когато отворихме вече видяхме снимката на Меган и Хари от сватбения ден", каза още тя.

Румяна Джибова обясни, че писмото е било под формата на картичка, която е била със снимка на двамата младоженци. Отзад на гърба е имало благодарствен адрес. 

"В него пишеше, че ценят нашия подарък. Трогателно беше. Наистина емоционално. Колкото така и от времето да се отдалечава, за мен то сякаш е било вчера, и за мен отново си е трогателно".

Румяна Джибова уточни, че интересът към с. Баничани се увеличава след кончината на кралица Елизабет Втора.

"Сега, макар и след кончината на кралицата, все повече интересът се проявява към нашето село, защото покрай тези чорапи наистина има какво друго ние да покажем. И хората искат да усетят точно мястото, където са сътворени тези бих казала безценни съкровища, мястото, където може да се изживее емоцията".



Още по темата: общо новини по темата: 146
31.01.2024 »
08.09.2023 »
04.09.2023 »
30.05.2023 »
26.05.2023 »
02.05.2023 »
предишна страница [ 1/25 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Стрелба в Москва
Природни стихии
Избори в Турция
Григор Димитров в турнири през 2024 година
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: