Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Владимир Иванов: Икономиката и пазарът не искат политически катаклизми, те искат да си работят спокойно
Автор: Веселка Иванова 13:46 / 02.09.2023Коментари (0)630
©
Нямаме никакво основание да се притесняваме за обезпечеността ни с продоволствия. Това каза в предаването "Нюзрум" на Радио "Фокус" председателят на Държавната комисия по стоковите борси и тържищата Владимир Иванов. "Това, което трябва да направим, е да потребяваме по-разумно, по-информирано, съответно да не способстваме да се случват лоши пазарни практики. В никакъв случай да не пазаруваме на всяка цена, особено там, където не са спазени видимо хигиените изисквания, съответно да наблюдаваме пазарния играч, който ни продава стоката, какво представлява - дали се прави на земеделски производител, дали е земеделски производител, дали трябва да си даваме парите. Потребителят има много голяма сила и просто трябва да я употреби. Няма място за безпокойство", каза Иванов.

По думите му, ние трябва да повишим нашето качество на работа, доста по-ефективни да сме като народ, държава, правителство, всички ние сме заедно. Всеки един българин може да спомогне да станем по-ефективни и затова и участието на всеки един от нас е важно.

От народните ни представители зависи да имаме една по-добра конкурентна среда, един по-добре действаш пазар и една по-добре действаща икономика, смята още Владимир Иванов.

Според него, пазарът у нас е абсолютно нормален, свободен, има всякакви стоки . Няма дефицит и пренасочване на пари от един сектор в друг. В момента конкуренцията работи и сблъсъкът си е чист.

"И това е следствие на европейския пазар, а ние сме част от него. А това, че няма достатъчно български домати е проблем съвсем друг, това е проблем на нашето производство, на нашата организация на труда, на нашата производствена практика ако щете, начина на взаимодействие на нашите социално-психологически особености, че не можем да работим заедно, че се мразим, че алчността е повече от добротата и т.н."

"Не е пазарен проблем, че точно български производители искат да си вдигат цената и започваме да говорим глупости, че и с гръцкия домат ще стане така. Еми не. За съжаление и Гърция, и Турция имат много по-голямо производство, и няма как цената да отиде в небесата. Няма да отиде цената в небесата, обаче понеже нашият пазар е слабо платежоспособен, ще търсим нискокачествена стока, от цялата работа ще потребяваме по-нискокачествени стоки, които да са по-евтини", каза още Владимир Иванов.

Той обясни още, че при сезонното предлагане има момент, в който се насища пазарът до такава степен, че цената се срива рязко надолу, и обратното. И това е всеки ден. Тези стоки са бързоразвалящи се и не може да се съхраняват и затова се поддават на такива вариации.

Иванов посочи още, че в момента при маслото имаме цени надолу, кашкавалът и сиренето задържат равнищата и продължават да слизат надолу. 

"И в един момент някой ти разправя за страшни скокове, не, няма ги тия скокове. На някой така му се иска да всява паника в населението. Дано народните представители наистина да имат разум и да вземем малко да заживеем нормално, защото икономиката и пазарът не искат политически катаклизми, те искат да си работят спокойно", добави Владимир Иванов.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Матури 2024 г.
Дете от Враца бе простреляно в главата
Евровизия 2024
Парламентарни избори 2024
Природни стихии
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: