Владимир Тошев във Варна: Имаме пари за нови кораби, нови самолети и нови бойни машини

Автор: Пламена Николова
Коментари (0)
13:56 / 01.10.2018
5812
Бивши и настоящи студенти от
ВВУ "Никола Йонков Вапцаров":
виж още
Намерете бивши съученици, състуденти, колеги и стари приятели! Регистрирайте се или влезте в профила си.
Военноморските сили ще получат финансиране за проекта за нови патрулни многофункционални кораби. Ще бъдат отделени и достатъчно средства за ремонти на материално техническата база и наличните плавателни съдове. Средства ще бъдат заделени и за разузнавателния отряд. Това гарантира във Варна зам.-председателят на парламентарната комисия по отбрана Владимир Тошев, предаде репортер на Varna24.bg

Той бе във Варна за откриването на новата учебна година във ВВМУ "Н.Йо. Вапцаров" и за изнесеното заседание на комисията в щаба на ВМС.

"Чест и привилегия е за Комисията по отбрана да заседава в морската столица Варна. Аз съм офицер от сухопътни войски, но станах изключителен лобист и приятел на ВМС. Изцяло съм на страната на командира на ВМС адмирал Петев и считам, че закъсняхме по независещи от нас и командването на ВМС процеси, но се опитваме в народното събрание този процес да стане необратим. Доколкото може да се използва думата гарантирам, от името на председателя на НС, от името на управляващото мнозинство и опозицията, че ВМС ще имат новите два патрулни многофункционални кораби и ще имат осигурени достатъчно средства да ремонтират на така съществуващата материална база. Имам предвид обновяване и поддържане в нормална експлоатационна бойна готовност на всички останали средства.

Правим всичко възможно максимално ефективно да използваме наличните средства. Хубавото е, че благодарение на нарастване на икономиката бюджета се увеличава и в това число бюджета за отбрана, за ВВМУ "Н.Йо. Вапцаров" и ВМС се увеличава. Ще направя всичко възможно в бюджета за 2019 г. да заложим приоритетно допълнителни средства, които да дадат възможност на командването на ВМС да гарантира безпроблемно поддържане на способностите на ВМС", каза Тошев

По повод закупуването на нови самолети за армията ни Тошев подчерта:

"Имаме пари не само за закупуването на най-добрия самолет, но и за нови кораби и за нови бойни машини."

Какво още заяви днес във Варна зам.-председателят на парламентарната комисия по отбрана, вижте във видеото!

Този браузър не поддържа видео елемента.


Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Още преди началото на летния сезон "дерат кожи" по Южното Черномо...
Василев отговори на Борисов: Нека да видим програмата му и ще гов...
Моторист е загинал при катастрофа в Лясковец
Служебният здравен министър: Имаме данни за епидемично разпростра...
Богомил Пешев: Киното създава паралелна реалност и ни дава възмож...
Нинова: Честита Цветница! Нека върбовите клонки внесат в домовете...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).