Влезе в сила осъдителна присъда на бивш директор на "Напоителни системи" в Шумен

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (3)
14:40 / 20.01.2020
1459
Влезе в сила осъдителната присъда на бившия директор на "Напоителни системи“ ЕАД в Шумен, разпоредил изпускане на водата в язовир за извършване на незаконен риболов.

Състав на Върховния касационен съд е потвърдил осъдителната присъда на бившия шеф на "Напоителни системи“ ЕАД в Шумен Юлиян Вълчев на 15 януари 2020 г. Както вече е известно, той бе осъден на 2 години лишаване от свобода с 4-годишен изпитателен срок.

Юлиян Вълчев бе предаден на съд от Окръжната прокуратура в Шумен за умишлена безстопанственост при управление на "Напоителни системи“, от което бяха причинени значителни вреди за държавното дружество. Като длъжностно лице Юлиян Вълчев разпореди да бъде изпусната водата в язовир "Нови пазар 1“, за да бъде извършен нерегламентиран стопански риболов. Така от 500 000 куб. метра вода в язовира след разпореждането му остана едва една десета от водния обем.

Влязлата в сила присъда заварва осъдения като управител на общинското дружество "Общински жилища и имоти“ в Шумен. Окръжната прокуратура в града очаква реакцията на община Шумен, като смята за неморално осъден като длъжностно лице за умишлена безстопанственост в ръководено държавно дружество да ръководи общинска фирма.

Виж коментарите (3)
Още новини от Национални новини:
Масови проверки на КЗП за ПОС терминали!
Изтече краен срок, свързан с ТЕЛК комисиите
Свалянето на Росен Желязков от новата сглобка ПП-ДБ, БСП, "Възраж...
МЕ: България и Турция ще продължат да си сътрудничат за гарантира...
Нов дълг се очаква да бъде набран в средата на май, ето каква е с...
За първи път в Източна Европа и на кирилица: Когато в Пловдив зап...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).