Влизаме в Шенген през септември

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (13)
09:19 / 09.03.2012
6794
България и Румъния ще влязат в шенгенското пространство през септември, като това ще стане на два етапа, съобщи вицепремиерът Цветан Цветанов след заседанието на Съвета на вътрешните и правосъдните министри в ЕС.

Основна тема на срещата бе приемане на заключения по процедурите, свързани с прилаганите мерки в зоната. Изключително важно бе, и то намери отражение в заключенията, че през септември трябва да се изпълни взетото в началото на март решение от Евросъвета, посочи Цветанов.

Миналата година доскорошното полско председателство на ЕС предложи компромисен вариант за разширяване на безвизовото пространство, който предвиждаше страната ни да бъде приета в него първо с въздушните и морските си граници, а в последствие - и по земя.

"Нямаше абсолютно никакви възражения от страна на участващите в дебата и се надявам, че през септември България и Румъния ще се присъединят към Шенген на двуетапен режим", допълни след вчерашната среща МВР шефът. Според него през следващите няколко месеца трябва да се положат максимални усилия това да се случи.

Източник: в. "Монитор"


Виж коментарите (13)

Още по темата (528):
19.04.2024 Еврокомисарят по вътрешни работи Илва Йохансон посети ГКПП "Аерогара София"
18.04.2024 Еврокомисар Йохансон: Напълно готови сте за Шенген, няма риск България и Румъния да бъдат залети от нелегални мигранти
18.04.2024 Марк Рюте: Неприемливо е България да не е член на Шенген и по суша
18.04.2024 Николай Рашков: Ако полетът ви бъде отменен - ще получите храна и вода, но много шофьори по границите имат ужасни битови условия и никой не се интересува!
15.04.2024 И днес на "Дунав мост" се чака с часове: Над 1 млрд. лв. е загубила икономиката ни за 1 година заради сухопътния Шенген
11.04.2024 Заради Шенген: Христо Стоичков попиля австриеца Нехамер
Още новини от Национални новини:
Справедливост след тежки катастрофи: Ще има ли по-бързо правосъди...
Служебният министър на туризма каза ще има ли поскъпване на шезло...
Още преди началото на летния сезон "дерат кожи" по Южното Черномо...
Василев отговори на Борисов: Нека да видим програмата му и ще гов...
Моторист е загинал при катастрофа в Лясковец
Служебният здравен министър: Имаме данни за епидемично разпростра...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).