Влюбени се врекоха във вечна любов на най-високата панорамна площадка на Балканите

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (1)
16:47 / 26.06.2017
1287
Двама влюбени се врекоха във вечна любов в облаците - на най-високата панорамна площадка на Балканите "Вълчи камък".

Даниела и Никола от Пловдив сключиха гражданскияси брак в родопски стил - с носии, гайди и хоро, на 24 юни, събота. За да известят на света за решението си, бяха избрали да създадат и специално събитие в социалната мрежата,а а близо 70 души заявиха интереса си. 

"Вълчи камък" е известна местност в Западни Родопи, популярна сред туристите, обичащи приключенията. Местността е разположена североизточно от село Гьоврен, на около 1650 м. надморска височина, в окарстените мрамори и гнайси на рида Чамлия, ограден от реките Мугленска (Тенесдере) и Чаирдере, в близост до резерват "Казаните", който е създаден за опазването на смесена гора от бяла ела (Abies alba), черен бор (Pinus nigra), бял бор (Pinus Sylvestris), бук (Fagus), смърч (Picea) и други видове.

От "Вълчи камък" се открива великолепна гледка към "опашката" на Триградското ждрело,което започва на 1,5 км северно от с. Триград и продължава на север към с. Гьоврен в продължение на около 7 км по течението на река Триградска, пише "Доспат нюз". Около с. Гьоврен ждрелото е вече доста по-широко, мраморните склонове са осеяни с разнообразни карстови форми, а на места са покрити със смърчови и елови гори. До Вълчи камък се стига с високопроходим автомобил по черни коларски пътища, през красиви гори и поляни.


Този браузър не поддържа видео елемента.


Виж коментарите (1)
Още новини от Национални новини:
Масови проверки на КЗП за ПОС терминали!
Изтече краен срок, свързан с ТЕЛК комисиите
Свалянето на Росен Желязков от новата сглобка ПП-ДБ, БСП, "Възраж...
МЕ: България и Турция ще продължат да си сътрудничат за гарантира...
Нов дълг се очаква да бъде набран в средата на май, ето каква е с...
За първи път в Източна Европа и на кирилица: Когато в Пловдив зап...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).