Внесоха сигнал до Цацаров за предполагаема престъпна група около Пеевски

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (12)
13:23 / 25.02.2014
1581
Протестна мрежа внесе сигнал до главния прокурор Сотир Цацаров за организирана престъпна група около депутата от ДПС и бивш шеф на ДАНС Делян Пеевски и свързаните с него собственик на КТБ Цветан Василев и партийния функционер Николай Бареков, се казва в съобщение на Noresharski.com.

Копие от документа ще бъде изпратено до Президента на Република България Росен Плевнелиев, до Европейската комисия и до всички партньорски служби на ДАНС.

С това де юре Протестна мрежа започва изпълнението на заложеното в декларацията й от 17 октомври основен принцип на операция "Чисти ръце", а именно: Премахване на всички връзки между държавното управление и мафията.

Сигналът е подготвен с участието на журналисти, неправителствени организации и юристи. Той е дълъг 17 страници и обобщава факти, които са станали публично достояние от публикации в медиите, и се очаква от прокуратурата да извърши проверка по тях за евентуалното наличие на престъпление от общ характер.

Документът има няколко направления. Първото е за народния представител от ПП на ДПС и бивш шеф на ДАНС Делян Пеевски. Анализирани са декларациите подадени от Пеевски пред Сметната палата, както и реалния му стандарт на живот. В сигнала има данни относно:

- имотното му състояние
- ползвани активи с неизвестен краен собственик в офшорни
юрисдикции
- съмнения за спрени разследвания
търговия с влияние
- неспазена процедура за допуск до класифицирана информация 
- подозрения за пробив в националната сигурност

Второто направление на сигнала е свързано с финансирането на медиите на майката на депутата от ДПС и бивш шеф на ДАНС Пеевски - Ирена Кръстева.

Третото направление в сигнала е във връзка с факта, че контролираната от Цветан Василев банка - КТБ има кредити към свързани лица в пропорции, които многократно надхвърлят законовите ограничения (вкл. и връзки с Пеевски и Кръстева, споменати в първата част).

Четвъртото направление на сигнала е за произхода на средствата на движението "България без цензура".

В сигнала до главния прокурор се обръща внимание, че е налице обвързаност между ръководството на Софийска градска прокуратура (СГП) и лица, визирани в сигнала, и се иска от Цацаров да определи друга структура, която да извърши проверката.

Доколкото в сигнала се визира възможен пробив в системата за сигурност в 3-те дни, в които Делян Пеевски беше действаш шеф на ДАНС (избран от управляващата коалиция от АТАКА-ДПС-БСП по предложение на премиера Пламен Орешарски), копие е изпратено до президента, Европейската комисия и посолствата на държавите от които са 33-те партньорски служби на ДАНС.

Това е първият от поредица сигнали, които Протестна мрежа ще внесе в прокуратурата в изпълнение на операцията "Чисти ръце" и една от ултимативните й цели, а именно:Операция "Чисти ръце" означава изваждането на мафията от обществения живот, установяване на върховенство на закона, разделение на властите и връщане на смисъла на демократичните институции.

Сигналът е изпратен до всички 33 партньорски служби на ДАНС от страните в Европейския съюз и САЩ.


Виж коментарите (12)

Още по темата (230):
15.07.2014 Бареков с най-висок доход от евродепутатите ни
24.06.2014 Станишев все пак се отметна от думите си и избра Брюксел
05.06.2014 Барековата партия плащала пари на ръка
04.06.2014 ГЕРБ с нов вот на недоверие, този път в сектор "Финанси"
04.06.2014 Жозеф Дол: Време е да се смени правителството в България
02.06.2014 Борисов за Орешарски: Даже и двойка не мога да му дам
Още новини от Национални новини:
Читател на Plovdiv24.bg: На магистрала "Тракия" е много опасно в ...
МВР съобщи за затруднения при тази услуга
Сузанита за Кристиан: Обичаше високите скорости, но винаги е бил ...
Бойко Борисов: Сега всички отвън разбират каква огромна грешка са...
Борисов за АЕЦ "Козлодуй": Няма да ви стигнат нито работниците, н...
Борисов с реакция след покушението над словашкия премиер Роберт Ф...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).