Внимавайте: Във Фейсбук масово организират нелегални почивки без лиценз за туроператор!

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
15:23 / 04.08.2023
1570
Във Фейсбук започна масово предлагане за организиране на български групи за почивки в чужбина, която дейност е незаконна и не може да се извършва без лиценз за туроператор или туристически агент. Такива постове има във фейсбук групата "Искам да пътувам!“, алармира пред TravelNews Пресиян Лозанов, собственик на туроператора "Ара тур“. Предложенията идват от следните профили – Dani Draganova, Essy Angel, Красимира Петкова, Ivo Ivanov и др.

"В офиса ни вече дойдоха ужилени дами, които са платили за екскурзия за Тенерифе по лична сметка. Отменили им полета и сега се чудят как да си вземат обратно парите. Практиката с предлагане на почивки във фейсбук групи вече е масова, като има такива направени за Гърция, Турция, Йордания и за други дестинации“, обясни Лозанов. Според него мнимите организатори на екскурзии използват вратичка в закона, че организират пътешествия с приятели. Има доста нагли хора, които как така по едно и също време ще са с "приятели“ в Япония, Куба и Сицилия, коментира Пресиян Лозанов. Затова хората трябва да внимават на кого се доверяват.

От Сдружението на туроператорите и туристическите агенти "Обединение Бъдеще за туризма“ (ОБТ) вече са подали над 10 сигнала за лица, които организират екскурзии без лиценз, до Министерството на туризма, Комисията за защита на потребителите, Икономическа полиция и прокуратурата. "Те вече се проверяват от прокуратурата и Икономическа полиция, защото са физически лица“, обяви пред TravelNews Павлина Русева, член на УС на ОБТ и собственик на туроператора "Сейф травел“. Министерството на туризма и КЗП са без правомощия, защото могат да контролират само юридически лица, т.е. фирми.

Виж коментарите (0)

Още по темата (1241):
05.02.2024 Колко ще поскъпне сянката на плажа това лято?
30.11.2023 Кои туристически дестинации у нас са предпочетени от европейските туристи
23.11.2023 Гърците поставиха рекорд
21.10.2023 Лятото май няма намерение да си тръгне, плажът на Бургас се напълни
14.10.2023 Кадрите не са от Египет, а от нашето Черноморие: 14 октомври, 14:40
часа
11.10.2023 Късметлия намери часовник за 300 000 лева на централния плаж на Слънчев
бряг
Още новини от Национални новини:
Отговорите на матурите по профилиращите предмети излязоха, вижте ...
Социалната комисия отказа да гласува увеличението на пенсиите с 1...
"Зелената сделка" и негативните последици върху нас, автомобилите...
Доц. Мангъров за новия "вирус на шамара" и защо така е известен
БНБ с важна информация
Апелативният прокурор на София подаде оставка


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).