Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Внучка на починал: Когато вкараш възрастни хора в болница, все едно вкарваш жив човек в ад
Автор: Екип Varna24.bg 08:49 / 04.12.2020Коментари (0)1826
©
Пореден абсурден случай в здравната ни система. Възрастен мъж починал в болница, а два дни никой не е уведомил близките му, въпреки че те опитвали да намерят информация за неговото състояние. Случаят е от Русе. Внучката на 84-годишния мъж разказа пред NOVA, че дядо й е починал в петък, 27 ноември, а семейството му научило за това случайно в неделя.

"Когато вкараш възрастни хора в болница, все едно вкарваш жив човек в ада". С тези думи внучката на покойния Михаил - Емилия Гатева, започва разказа за абсурдната случка. Няколко дни преди да влезе в болница дядо й вдигнал висока температура. След първоначалните неуспешни опити да бъде закаран от Бърза помощ в здравно заведение, все пак близките успели да му осигурят медицински грижи.

"В "Канев център" в Русе го приеха. От там в първите 3-4 дни имахме връзка с него. Адекватен си беше, дори температурата му била спаднала. Единственото, което разбрахме от него е, че е ходил бос до тоалетна, без чехли, без чорапи, без нищо. Как са го оставили, не знам", разказва Емилия.

Тъй като заради пандемията, свижданията в болниците са забранени, роднините на възрастния човек неколкократно опитвали да се свържат по телефон с лекар, за да разберат какво е състоянието на техния близък.

"Звъняхме на сестрите и лекарите. На телефона на лекарите никой не отговаряше. На телефона на сестрите, отговориха супер нелюбезно, нямам думи за тях. Звъним им и казват, че те не можели да дават информация, трябвало да звъним на някой лекар. Обясниха ни, че той не бил с приоритет, имали по-важна работа, да приемат други хора", заяви Емилия.

Майката на Емилия, освен за баща си, трябвало да се грижи и за съпруга си, който бил настанен в същата болница. През цялото време жената не спирала да търси информация за баща си. И така до неделя, 29 октомври, когато чува шокиращата вест.

"За първи път някой лекар й вдига телефона и й казва: "Никой ли не ви се обади, той почина преди два дни". Как е възможно да е починал преди два дни и ние да не знаем? Ако тя не се беше обадила, кога щяха да ни съобщят? Дори в момента, в който е починал, майка ми е била в болницата", разказва опечалената внучка.

Семейството на починалия пенсионер не е подавало жалба за случилото се. От университетска болница "Канев" казаха за NOVA, че съчувстват на близките и са започнали вътрешна проверка. От здравното заведение заявиха, че откриват телефонни линии в отделенията, като в определени часове от деня, близки на пациенти могат да получават информация за състоянието им.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Газови доставки
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Кабинетът "Денков - Габриел"
Реформи в БДЖ
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: