Водата във Велинград е годна за пиене и няма опасност за здравето на хората

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (1)
13:56 / 22.04.2017
1374
Водата във Велинград е годна за пиене и няма опасност за здравето на хората. Това увери регионалният държавен здравен инспектор. "В питейната вода на Велинград няма завишени показатели на уран", заяви за Нова тв кметът Костадин Коев, след като три водоснабдителни зони в региона отчетоха стойности на съдържание на уран близо 2 пъти над допустимото. Пробите били взети още през декември по време на регулярна рутинна проверка.

Резултатите обаче излезли по-късно. Няма опасност за хората във Велинград, увери д-р Румен Атанасов от Районната здравна инспекция в Пазарджик. Спрени са водоизточниците, в които са регистрирани високите нива, и в момента водата за местните идва от други станции.

Под въпрос е водата в селата Грашево и Света Петка - от нея са пробите със завишени количества на уран. Взети са нови проби, резултатите от тях ще станат ясни най-рано след две седмици. Дотогава жителите на двете села ще пият бутилирана минерална вода, доставена от местното ВиК. Оттам уточниха, че на тези две места водата е със завишени норми според новата действаща уредба. Според старата уредба, която е действала до 2015-а година, нивата на уран не са завишени. 


Виж коментарите (1)

Още по темата (1):
22.04.2017 Петър Москов: Завеждам съдебен иск срещу Елена Йончева
Още новини от Национални новини:
Справедливост след тежки катастрофи: Ще има ли по-бързо правосъди...
Служебният министър на туризма каза ще има ли поскъпване на шезло...
Още преди началото на летния сезон "дерат кожи" по Южното Черномо...
Василев отговори на Борисов: Нека да видим програмата му и ще гов...
Моторист е загинал при катастрофа в Лясковец
Служебният здравен министър: Имаме данни за епидемично разпростра...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).