"Военна полиция“ вече може да използва сила при необходимост

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
14:09 / 20.10.2016
1028
Парламентът разреши на служителите на "Военна полиция" да използват физическа сила и помощни средства в случай на абсолютна необходимост. Това се случи след като Народното събрание прие текстове от Закона за военната полиция на второ четене, предаде "Фокус". 

"За" текстовете гласуваха 85 народни представители, "против" - 6 и въздържали се" - 1, с което те бяха приети. В тях е регламентирано, че абсолютна необходимост има при противодействие или отказ да се изпълни законно разпореждане; задържане на правонарушител, който не се подчинява или оказва съпротива на орган на службата; при опит на задържано лице да избяга, както и да посегне на своя живот или на живота и здравето на други държавни органи. 

Абсолютната необходимост се отнася и за случаи при нападение срещу граждани и органи на службата, освобождаване на заложници, както и групови нарушения от военнослужещи на обществения и войсковия ред и нападения на сгради и помещения. Физическата сила и помощните средства се използват след предупреждение с изключение на случаите на внезапно нападение и при освобождаване на заложници.

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
МОН обяви по-ранен край на учебната година за хиляди ученици!
Министърът на финансите с участие в редовното заседание на Съвета...
Край на рекламата на хазарт: Законът е обнародван в Държавен вест...
Конституционният съд даде старт на делото за проблемите на енерги...
БНБ с притеснителни данни за хората с много пари
Кандидат-депутатите мъже са два пъти повече от жените, бюлетините...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).