Военният министър: Морското училище е еталон за ВУЗ! В новия басейн ще се обучават подводничари и водолази

Автор: Пламена Николова
Коментари (1)
12:37 / 06.12.2019
7995
Морското училище е еталон за ВУЗ не само за страната, но и в чужбина. В новия басейн на Морското училище във Варна ще се обучават подводничари и водолази. Това каза министърът на отбраната Красимир Каракачанов минути преди да пререже лентата на новата придобивка за ВВМУ "Н. Й. Вапцаров", предаде репортер на Varna24.bg.

"Прекрасна идея, въобще за Морско училище мога да кажа, че е еталон за висше учебно заведение и за военно училище и като казвам еталон, имам предвид не само в България. За новия басейн е ясно, там ще има обучение на водолази и подводничари. За реализирането на проекта бяха отпуснати 3,2 млн.лв. от бюджета на Министерство на отбраната. Ние ще подкрепим всяка разумна идея, която излиза като инициатива от Морско училище. Дори когато разработвахме проекта за военновъздушното училище получихме изключително ценна помощ от ректора на училището проф. Медникаров. Надявам се до пет години да можем да кажем, че освен Морско училище имаме още едно елитно военно училище, към което да има интерес както от български, така и от чуждестранни студенти. То ще бъде в Долна Митрополия. Тук възможностите бяха най-добрите, но в армията има традиции. Голяма част от сантименталните предпочитания на авиаторите бяха към Долна Митрополия", каза министър Каракачанов.

Вижте повече във видеото!

Този браузър не поддържа видео елемента.


Виж коментарите (1)
Още новини от Национални новини:
Пеевски на 6 май: Нека Свети Георги ни дава сили и смелост заедно...
Очаква се засилен трафик у нас
Главчев: България е имала, има и ще има велики воини
Без военен парад на 6 май: Как ще отбележим празника на Българска...
Започва Светлата седмица!
Гергьовден е!


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).