Военният министър: Притеснени сме от "Ислямска държава"

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (7)
10:26 / 22.04.2015
2482
Военният министър Николай Ненчев ще продължава да настоява като подарък изтребители. Според него, когато държавата е в криза и липсват достатъчно средства, с националната сигурност не могат да се правят компромиси. Това каза в сутрешния блок на БНТ военният министър Николай Ненчев.

Балансът в политиката е само един - консултации. Аз очаквам и търся широка политическа подкрепа, която надхвърля рамките на коалицията. Аз няма да се уморя да разговарям с депутатите и ръководствата на политическите партии. Всичко е в името на националната сигурност.

Започнах консултациите преди Великден. Представям програмата за реформи в армията. Смея да твърдя, че имам голям успех. Моето виждане получава подкрепа от БДЦ и ДПС. Предстоят ми разговори с БСП. Искам да разговарям с Ангел Найденов, който е специалист по тази тема. Няма лошо да ме критикуват. Това е хубавото на демокрацията, каза още Ненчев.

Разговарям с финансовият министър. Ще настоявам в края на годината бюджетът на военното министерство да бъде актуализиран, за да можем да изпълним поетите ангажименти. С премиера разговарям много аргументирано. Не съм усетил досега, че не се разбираме. Не се чувствам бламиран.

Армията е жив организъм и трябва да се усещат всекидневните проблеми, поясни министърът. Заплахите за България са няколко. Всичко, което е на изток и юг от нас. Притеснени сме от случващото се в Украйна. Притеснени сме и от "Ислямска държава". Виждате какви зверства извършват тези хора в последните месеци, продължи Ненчев. Приемам като комплимент тезата на Георги Първанов, че дърпам кабинета надолу. Явно сме подразнили някого с евроатлантическата си политика.

Аз бях част от онези хора, които бяха по площадите преди година и ще работя за промените в тази държава. Искам да получа близка до конституционното мнозинство подкрепа за моята програма.

Ще я представя на КСНС при президента. Никога не съм работил за личен рейтинг, а за кауза. Откакто съм се захванал с тази работа, ходя с оставка в джоба. Никой не може да ме плаши за това, категоричен беше министърът.


Виж коментарите (7)

Още по темата (98):
13.10.2017 Командир на ИДИЛ арестуван в София
12.10.2017 Убиха Бялата вдовица на ИДИЛ
09.06.2017 "Ислямска държава" заплаши Балканите
23.03.2017 Военният министър: Случилото се в Лондон показва, че трябва да сме бдителни
27.01.2017 Арабист: У нас обучават терористи, даваме им оръжие
12.01.2017 НАТО: "Ислямска държава“ е отговорна за тероризма по целия свят, опасността е навсякъде
Още новини от Национални новини:
Удрят по джоба на шофьорите с драстично увеличение на годишните т...
Поредна фишинг измама: Хакерите са все по-изобретателни, как да с...
Удариха ни по джоба, дюнерът поскъпна
Симеон Симеонов: Целта на всяка една професионална гимназия е да ...
Проф. Костадин Ангелов към ПП: Питайте си вашите хора, защо подпи...
БАБХ: Най-честото нарушение в магазините преди Великден е неясен ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).