Военният министър: Скръбта беше навсякъде

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (1)
22:28 / 30.06.2021
1660
Данните от "черната кутия“ на катастрофиралия самолет МиГ-29 ще бъдат снети в лаборатория на руската корпорация РСК "МиГ“ на територията на Русия. Това се посочва в писмен отговор от РСК "МиГ“, съобщи министърът на отбраната Георги Панайотов. По думите му това означава, че "черната кутия“ с представители на Военната прокуратура, Служба "Военна полиция“ и Военновъздушните сили ще бъде транспортирана при първа възможност, щом се уредят формалностите по пътуването.

Панайотов изказа още веднъж съболезнования и съпричастност към скръбта на семейството на подполковник Валентин Терзиев. "Тъжно е, че изгубихме подполковник Терзиев. Уроците са научени. Това, което трябва и можем да направим, е да не допускаме нови инциденти в бъдеще. Това изисква много работа, внимание, модернизация на цялата армия и на Военновъздушните сили, изисква нашите офицери, сержанти и войници да разполагат с най-сигурната техника. Скръбта беше навсякъде“, посочи още министър военният министър.

Той съобщи, че обучението на пилотите в изтребителната авиация ще бъде възстановено в рамките на 2 - 3 седмици.

Началникът на отбраната адмирал Емил Ефтимов поясни, че щурмовата, вертолетната и транспортната авиация не са спирали да изпълняват плановата си летателна дейност. Стрелбите на зенитно-ракетни войски, които трябваше да се проведат по време на учението на полигон Шабла и бяха прекратени на 9 юни, са препланирани за септември. "Ние продължаваме да изпълняваме задачите си въпреки трагедията, която ни сполетя, и за която съжаляваме“, заяви началникът на отбраната, цитиран от Нова.

Стотици се стекоха на гробищата в Асеновград, за да изпратят в последния му път майор Валентин Терзиев. Пилоти от Граф Игнатиево и Крумово не криеха сълзите си.


Виж коментарите (1)

Още по темата (103):
11.03.2024 Разследването на смъртта на военния пилот Валентин Терзиев се подновява
24.11.2023 Военният съд в Сливен постанови разследването за смъртта на пилота Валентин Терзиев да продължи
09.11.2022 Вдовицата на пилота Терзиев: Да разследват трима генерали от ВВС!
08.11.2022 ВОП-София: Немарливо изпълнение на дейността от страна на командващия обучението е довело до катастрофата на изтребителя
08.11.2022 Съпругата на загиналия пилот Валентин Терзиев заяви, че отговорният за смъртта на съпруга й дори не е разследван 
08.06.2022 Съпругата на майор Терзиев: Склонна съм да вярвам, че по погрешка е свален
Още новини от Национални новини:
Има ли причина да се притесняваме за цените на горивата по празни...
Проблеми по българските плажове, летният сезон блокиран?
Дезинформация: Кой лъже за ваксините срещу коклюш?
Банкери предупредиха: Лихвите по депозитите ще се вдигнат!
Бойко Борисов: Всеки документ се пращаше на Лена да провери дали ...
Делян Добрев: Всеки път, когато са ме викали в кабинета на Пеевск...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).