Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Волтова дъга поразила телефона на Ерик при селфито, лекарите само констатирали смъртта
Автор: Екип Varna24.bg 10:04 / 23.09.2020Коментари (19)1695
©
Желанието да се снима сам на ръба на влаковите релси, а не както досега да го щракне приятел, е довело до смъртта на 19-годишния Ерик Атанасов. Той бе ударен от ток и падна отвисоко, докато си правеше селфи на изоставените ресли в столичния кв. “Дружба" в нощта срещу 19 септември. Ерик от години е фен на екстремните снимки. Още на 15 г. младежът качва първия такъв кадър във фейсбук профила си. Стъпил е на ръба на скала, издигаща се на внушителна височина. Гледа право в обектива, сякаш не е на милиметри от това да падне.

Съвсем скоро, няма и 2 месеца по-късно, Атанасов качва нова подобна снимка. Пак е на ръба на скала, но до нея е морето. Следват няколко нови рискови кадъра. На един от тях Атанасов се е качил на метална конструкция, издигаща се на поне 30 метра височина. Ерик е стъпил в края на едно от железата, не се държи никъде. Негов приятел го е заснел как се наслаждава на гледката - открива се цяла София.

Всъщност най-безопасната снимка в профила на младежа е на най-високо. Той е застанал на ръба на пода на сграда, височината е поне 100 м, а Ерик пуши предизвикателно. Той обаче е вътре, а прозорецът е затворен. В нощта срещу 19 септември т.г. Ерик, две момичета и още едно момче отишли за нови екстремни снимки. Качили се на стар железопътен мост в “Дружба". Пренебрегнали няколкото предупредителни табели, че достъпът е строго забранен. Всъщност те са единственият индикатор, мостът и пътят към него не са оградени.

Този път Ерик решил, че ще се снима сам. Момчето разказало пред разследващите, че причината била в тъмнината. Атанасов се притеснявал, че снимката няма да стане добре, затова щял да си прави селфи. Качил се на ръба на моста и хванал телефона си. В този момент обаче го ударила волтова дъга. Тя поразила първо телефона, оттам и 19-годишното момче. То паднало отвисоко, а приятелите му извикали “Спешна помощ".

“Веднага е изпратена линейка. На осмата минута екипът е там, но за огромно съжаление, само констатират смъртта. Първоначалната информация е за височинна травма, но на място екипът констатира тежки следи от изгаряния", каза Катя Сунгарска, говорител на Центъра за спешна медицинска помощ - София.

При експертизата станало ясно, че именно токът е причината за смъртта на Ерик. Сърцето на младежа спряло от високото напрежение, показала аутопсията. Веднага след смъртта на момчето родителите му се простиха с него във Фейсбук. “Тази нощ ти ни напусна завинаги, любов моя! Остана на 19 г., не, не искам да повярвам, че те няма вече. Разбита съм, сине мой, толкова много те обичам, но ти го знаеш! Гордея се с теб, любов моя. Обичам те, боли, много боли, но аз знам, че си на по-добро място, сине! Завинаги в сърцето ми, твоя мама!!", написа във Фейсбук майката на Ерик - Теодора.

Баща му Емил също пусна статус в социалната мрежа. “Почивай в мир, моето момче. Винаги ще си в нашите сърца! Обичаме те", написа мъжът. И той, и съпругата му смениха профилните си снимки и кориците във Фейсбук със снимки на Ерик. Това е поредната смърт по време на селфи на гара. Едни от най-предпочитаните места за такива снимки у нас са изоставените гари, депа и жп композиции. Там за последните 3 години са станали 9 инцидента - 4 от които завършват фатално.

Последният случай е от миналата година. 14-годишно дете от Стара Загора загина, след като заедно с приятели се качват на стар вагон. През 2018 г. 11-годишно момче получи 65% изгаряния след селфи върху товарен влак на гарата в село Труд и почина, пише "24 часа". От волтова дъга през 2015 г. загива и 20-годишният Христо, който се качва на локомотив в изоставеното депо на гара “Подуяне".








Зареждане! Моля, изчакайте ...
+1
 
 
Е всяка професия си има риск сега това селфи нз какво ще го правиш като вече те няма каква е файдата като го няма селфи може да измисли нещо друго което е по хубаво примерно как слънцето изгрява
-1
 
 
Майка му се гордеела с него. Малоумна работа. И с какво се гордее ? Че на тези години от обща култура НЕ знае какъв е риска при допир с 25кV.
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Природни стихии
Избори в Турция
Парламентарни избори 2024
Григор Димитров в турнири през 2024 година
Евроизбори 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: