Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Вождът "стрелял" по Галев от морето
Автор: Екип Varna24.bg 12:09 / 28.07.2010Коментари (0)3147
© Varna24.bg
Обвиняемият Петър Стоянов-Вожда е напътствал куршумите срещу футболния бос на Самоков Юри Галев. Сумистът координирал действията на останалите килъри от групата си по телефона от бившия Шведски хотел в курорта Св. Константин и Елена в нощта срещу 20 юни. Тогава е прострелян Галев. Той се забавил неочаквано дълго в ресторанта си в Боровец и тръгнал да се прибира към с. Бели Искър чак към 5,30 ч, поради което се наложило бандитите да съгласуват "работата" си. Петнайсет минути по-късно проехтели изстрели от автомат "Калашников". 5 от тях пронизали тялото на Галев, който умря 11 дни по-късно в "Пирогов".

Анализ на позвъняванията от телефоните на петимата килъри и местоположението на GSM-ите е в основата на уличаването на групата за разстрела на Юри Галев, стана ясно на заседанието на съда в понеделник късно вечерта. Съдията Пламен Петков прие, че доказателствата са достатъчни и остави бандитския кабинет зад решетките. Според обвинението на прокурор Нели Сигридова полицията първо докопва Методи Иванов - Мето Кмета. Жителят на столичния квартал "Враждебна" се оказал в Боровец в компанията на дама /Елена Илиева/, в деня на убийството. Двамата тръгнали да се връщат към София, но колата им се развалила и те я издърпали обратно в курорта. Разпитани са като свидетели.

Седем дни след разстрела полицията стига до поръчителя - самоковеца Янко Попов-Туцо. Разследващите започват да подслушват телефоните му. На 30 юни часове след като Галев умира в "Пирогов", МВР записва няколко разговора между Туцо и Вожда. Според запознати с разследването двамата обсъждат смъртта на Галев от инфаркт и плащането на останалата част от парите за успешния край на поръчката. Вожда използва две сим карти, собственост на фирмата му "Вип брокерс". Анализаторите на МВР проследяват номера на Вожда, който завършва на 468, и разговорите му на 19 срещу 20 юни: няколко от тях с Васил Костов-Васко Кеца с номер, завършващ на 270. По това време той се намира в квартирата си в "Младост" 3, където е заедно с бременната си в 7-мия месец приятелка. След уточняващи разговори с Вожда Кеца звъни на на другите двама от бандата - Методи Иванов и Георги Петков, за да им препредаде указанията. Иванов говори от номер с последни цифри 269, а обвинения за разстрела Петков - с 271. Разследващите установяват още, че сим картата 271 на Петков е в района на разстрела и се включва от клетката в с. Бели Искър. Иванов пък е в Боровец в нощта на стрелбата по Галев.

Всъщност тримата се издават с това, че ползват сим карти с поредни номера, твърдят разследващи. Полицаите откриват и как сим картите са стигнали до бандата. Те са купени от свидетелите Велислав Иванов и Калоян Йорданов, които ги дали на някой си Лозан Цеков. Той по-късно лично се видял с Петър Стоянов и му ги предал. Други 2 сим карти, ползвани от Костов, били купени от свидетеля по делото Велизар Виднярски.

Според работните обвинения на прокуратурата групата е сформирана през 2008 г. От тогава датират опитите на Янко Попов-Туцо да отстрани Галев от сцената в Самоков. Според свидетеля на МВР Костадин Йорданов, същата година Туцо се опитва да наеме Борислав Йорданов за убийство на Галев. Самоковецът му плаща 4000 лв. за подготовката, като обещава, че след успешния завършек Йорданов ще вземе още 10 000 лв. Свидетел на МВР ще бъде и самият Борислав Йорданов. Според защитата на Туцо, той обаче не би могъл да е надежден източник, защото лежи в затвора за изнасилване на дъщеря си. Според Туцо парите били дадени назаем. Всичко за бандата на "Килърите" приключи миналия петък, когато МВР атакува домовете на петимата и ги задържа. Зад решетките попадат още 15 души, срещу които обаче няма обвинения. Очаква се част от тях да пропеят срещу бандата, твърдят разследващи.

Черешката на сладоледа за полицаи и прокурори е претърсването на дома на Методи Иванов. В пристройка до къщата във "Враждебна", в която живеят той, съпругата му и родителите им, униформените намират автомат "Калашников". Методи е оръжейник, който преди това е съден за изтеклите разрешителни за ползване на две пушки - "Ренато" и "Маузер", и пистолет "Глок". Той сключва споразумение с прокуратурата, за да не влезе в затвора. Вчера премиерът Бойко Борисов призова обвинител -1 Борис Велчев да поиска обяснения от прокурора, сключил сделката с Методи Иванов.

Автоматът, с който според версията на обвинението е стрелял по Галев Георги Петков, най-вероятно е намереният в дома на Мето. Двамата са не само приятели и "колеги" в ъндърграунда, но и почти роднини - Методи е кръстник на детето на Георги Петков.

Източник: в. "Стандарт"




Още по темата: общо новини по темата: 119
04.08.2021 »
24.08.2018 »
24.01.2018 »
22.12.2017 »
01.12.2017 »
18.01.2017 »
предишна страница [ 1/20 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
49-ото Народно събрание
Парламентарни избори 2024
Здравко Жилов загуби брат си, снаха си и двете им деца при пожар
Лято 2024
Кабинетът "Денков - Габриел"
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: