Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Вратите на ада се отвориха за млада българка след обещание за бляскаво бъдеще в Париж
Автор: Екип Varna24.bg 10:42 / 28.02.2019Коментари (0)1962
© Reuters
По 6 случая на жертви на трафик на хора през изминалата година са работили от Местната комисия в Пловдив. Това стана ясно от направения от тях отчет за дейността за 2018 г. В единия от случаите е получен сигнал, касаещ жена на 36 години от Пловдив, която заминава за Париж с обещание за работа като помощничка в домакинство срещу високо месечно възнаграждение. След като е експлоатирана трудово, жертвата е въвлечена в насилствена проституция и сексуална експлоатация, като са отнети личните ѝ документи. След намеса на органите на реда жената е изведена успешно от ситуацията на трафик във Франция и се завръща в България.

В друг случай става въпрос за жертва на сексуална експлоатация, склонявана да предоставя сексуални услуги. Подаден е и сигнал за трудова експлоатация на млад мъж, държан принудително от неговия началник, който отнема личните му документи, заради което и не може да напусне работното си място. Правил е опити да избяга, но неуспешни.

Един от най-фрапиращите случаи е на жена на 39 г., която е заминала за Германия под претекст да сключи брак, но всъщност е насилвана сексуално и е била под наркотична зависимост. След като се завръща в България, лицето, с което е заминала първоначално и неин бъдещ съпруг, продължава да експлоатира жертвата. Смята се също така, че мъжът, който е извел първоначално жертвата в Германия, постъпва по подобен начин и с други млади жени, като им обещава брак и бляскаво бъдеще.

Друга жена на 32 години от Пловдив пък е била експлоатирана сексуално в Сарагоса, Испания. По всички случаи се работи съвместно с МВР и с жертвите, като им е оказва пълна подкрепа за тяхното психологическо възстановяване.

За настоящата година Местната комисия за борба с трафика на хора, чийто председател е заместник-кметът Златин Велев, прие програма за противодействие на трафика на хора, която включва конкретни мерки и действия. Част от тях са свързани с още по-голямо взаимодействие и сътрудничество между държавни и неправителствени организации на местно ниво, работа с уязвими групи, повишаване осведомеността на обществото и рисковите групи (жени, деца, представители на етническите малцинства, безработни и социално слаби) по проблемите на трафика на хора. Ще бъдат организирани и информационни, разяснителни и образователни кампании за лица от рисковите групи на трафика на хора на местно и регионално ниво, в училища съвместно с партньорите - Община Пловдив, БЧК – Пловдив и Фондация "Кампания А21“.

В годишната програма са включени и начините за преодоляване на последиците от трафика на хора и реинтегриране на жертвите в обществото чрез оказване на помощ, подкрепа, съдействие, защита, преквалификация и трудова заетост.

Местната комисия за борба с трафик на хора напомня, че всеки може да подаде сигнал, ако е жертва или има информация за човек изпаднал в подобна беда в страната или в чужбина. Това може да стане на: телефон +35932/622136 или e-mail: plovdiv@antitraffic.government.bg. Адресът е: ул. "Петко Д. Петков“ 6А, 4000, гр. Пловдив.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Февруари 2021 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
Актуални теми
Масови протести срещу цените на горивата
Парламентарни избори 2024
Газови доставки
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Кабинетът "Денков - Габриел"
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: