Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Временните обекти на плажовете с обща визия
Автор: Екип Varna24.bg 09:48 / 08.06.2017Коментари (1)1241
©
Разработват се правила за временните обекти, които са по плажната ивица да са обща визия. Това каза министърът на туризма Николина Ангелкова на конгреса на Националния борд по туризъм. Тя уточни, че критериите ще бъдат заложени към изискванията към концесионерите и наемателите на ивиците и ще важат още от следващата година. 

Те се отнасят и за материала, който ще трябва да е екологичен, както и към цвета, като ще бъдат определени няколко възможни. Задължително ще предложим да няма преместваеми щендери, а цялата стока да е в магазина, каза още Ангелкова. И коментира, че това ще разшири алеите и ще промени облика на летовищата ни.

Освен това с промените в Закона за туризма ще се въведат и условия, според които ще определят националните курорти. В момента се работи по правен анализ, който трябва да очертае изискванията. 

Сред тях ще са, че националния курорт няма как да е община или селище, което е административно териториална единица, обясни министърът. 

По думите й други признаци ще са на територията на курорти какви видове собствености може да има, къде се намира, посещаемостта му и значението му за развитие на сектора.
С промените в закона и създаването на наредба за националните курорти има идея въвеждане на например три цвята, в които трябва да са всички сгради с него, обясни още министърът. 

Тя посочи още, че освен това ще има и ограничение във видовете тенти, които ще могат да се използват. Подобни критерии има в Испания и в Гърция, коментира Ангелкова. И уточни, че предстои да се обсъди дали ще важи за съществуващите или само за новоизграждащите се обекти. От друга страна работим по наредба, която да регулира обществения живот в курортите, каза още тя.

Идеята е да се приоритизират дейностите свързани с инвестиции в националните курорти. Най-тежката борба в момента е да успеем нормативно част от парите, които влизат в общините от националните курорти да се разходват обратно в тях, посочи министърът. Тя обясни, че в момента кметовете по закон нямат ангажименти към курортите на тяхната територия. Какъв процент да се разходва обратно в тях в въпрос на преговори с министерство на финансите, обясни министърът.


Източник: Монитор








Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 08.06.2017 г.
0
 
 
За нова,красива визия на обектите ,съм съгласна,но трябва и да не изнасят стоки пред тях,защото ще се получи пак същия битпазар...грозно, мръсно...накачулено и обектите въобще няма да се виждат и няма да има никаква полза от промяната!
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Юли 2019 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Първа лига сезон 2023/24
Катастрофи в България
Изграждат нов реактор в АЕЦ "Козлодуй"
Парламентарни избори 2024
Бюджет 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: