Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Времето през ноември – ще ни трябват от ушанки до потници
Автор: Екип Varna24.bg 13:45 / 29.10.2022Коментари (0)1209
©
Най-ниските температури през ноември у нас ще бъдат между минус 5 и 0 градуса, по-високи ще са по Черноморието, а най-високите температури ще са между 20 и 25 градуса. Това съобщи за БТА синоптикът Марияна Попова от Отдела "Метеорологични прогнози" в Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ).

Тази година през ноември се очаква средната месечна температура да бъде около и над нормата, която за Северна България и Горнотракийската низина е между 5 и 8 градуса, за високите полета - между 3 и 5 градуса, по Черноморието и долината на река Струма - между 8 и 10 градуса, а в планинските райони - от минус 5 до 3 градуса.

Месечната сума на валежите ще бъде около и под нормата, която за по-голямата част от страната е между 40 и 70 литра на квадратен метър, в южните и планинските райони - между 60 и 90 литра на квадратен метър.

През първото десетдневие на ноември ще бъде по-топло от обичайното. През повечето дни ще е и предимно слънчево. По-значителни временни увеличения на облачността ще има над Източна България и в планините, и през втората половина от десетдневието, но и тогава вероятността за валежи е малка.

През първата половина от второто десетдневие температурите слабо ще се понижат. Времето ще е спокойно, вероятността за валежи остава малка. В равнинната част от страната сутрин ще има ниска облачност и мъгли, около и след обяд над повечето райони ще е предимно слънчево. В планините и планинските райони ще бъде слънчево и по-топло от обичайното.

През втората половина от второто и в първата половина от третото десетдневие на ноември ще има повече динамика в атмосферата. Времето ще е променливо, ще има и валежи. Температурите ще продължат бавно да се понижават и ще се доближат до обичайните за ноември.

През последните дни от месеца по-голяма е вероятността времето отново да е спокойно и без валежи, с температури близки до средните за периода.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Матури 2024 г.
Парламентарни избори 2024
Стрелба в Москва
Природни стихии
Избори в Турция
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: