Връщат електронните фишове от мобилни камери на КАТ?

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (2)
13:14 / 22.04.2014
428
Връщат електронните фишове от мобилните камери на КАТ, и то съвсем скоро. Най-късно след Гергьовден парламентът ще разгледа промените в Закона за движение по пътищата, с които отново шофьорите ще получават актове за нарушения, заснети с мобилни камери. Както знаете, в момента водачът може да се санкционира само, ако бъде спрян на място от пътните полицаи.

134 мобилни камери и 26 стационарни. Това е арсеналът, с който разполага КАТ в борбата с нарушителите на пътя. Съвсем скоро депутатите отново ще позволят използването на мобилните камери, които станаха причина за правен спор по-рано през годината. В крайна сметка Върховният административен съд отмени електронните фишове от мобилни камери заради пропуски в закона. Сега управляващите са решени обаче текстовете отново да бъдат приети с леки корекции, и то още през май.

Аргументът да се върнат електронните фишове от мобилните камери е, че от началото на годината за първи път от четири години насам броят на загиналите при пътни инциденти се е увеличил.

На същото мнение е и Владимир Тодоров от Асоциацията на пострадалите при катастрофи. Според него съвестните шофьори, които спазват закона, няма от какво да се притесняват.

Все още не е ясно колко електронни фиша са били обжалвани и отменени от съда заради обявяването им от ВАС за незаконосъобразни.


Виж коментарите (2)
Още новини от Национални новини:
Удължава се забраната за износ на инсулини с още месец
100-годишен данъкоплатец изуми най-големия шеф на НАП
Страшна катастрофа на магистрала "Хемус", има заклещени хора
Социалният министър с важна новина за модела на пенсионно осигуря...
Лияна Панделиева: Когато шефът на катаджиите ти обяснява, че "16 ...
БАН подкрепя вузовете: Качественото образование трябва да е нацио...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).