Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Връщат осигуровки за нови работни места
Автор: Екип Varna24.bg 09:29 / 01.02.2012Коментари (5)1252
©
Държавата ще връща разходите за осигуровки на служителите на големи чужди инвеститори у нас. Това предложиха от Министерството на икономиката по време на дискусия за промени в Закона за насърчаване на инвестициите (ЗНИ).

Според изпълнителния директор на Българска агенция за инвестиции Борислав Стефанов сегашният закон не отговаря на изискванията на глобалния пазар и България изостава от съседните страни в привличането на първокачествени инвестиции. Заради това от агенцията предлагат три основни промени в закона.

Първата е възстановяване на платените осигуровки за служителите на чуждите инвеститори (клас А) за период от 3 години. Второто основно предложение е да бъде въведен нов критерий за даване на сертификат за инвеститор клас А и Б - брой на създадените работни места. Третата промяна е да бъде дадена свобода на кмета да сертифицира инвеститорите, които отговарят на клас Б и сам да им прилага предвидените от закона облекчения.

Засега вицепремиерът Симеон Дянков е дал неформалното си съгласие за подобни мерки, каза икономическият министър Трайчо Трайков. Ако предложенията се приемат, кметове ще може да предлагат на инвеститорите кратки срокове за административно обслужване, евтина общинска земя без конкурс, пари за обучение на персонала, както и ремонт на пътя. Тези облекчения ще може да ползват и IT компании, които откриват нови работни места.

Източник: в. "Стандарт"









Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
И защо трябва да му ги връщат?Изнася печалбата,плаща ниски заплати,връщат му осигуровките,мърси земята и въздуха-за какво ни е този инвеститор?Какво добро върши?
+2
 
 
а тези управляващите Българи ли са или МАНАФИ!!! Да закопаме българските фирми, за да влезнат чуждите....продажници!
+3
 
 
ЕЙЙЙЙЙЙЙ НЕ СЕ СПРЯХА ПАК ЛАПАНЕ,ЛАПАНЕ КАКВО ОЗНАЧАВА ИНВЕСТИТОР ЧУЖД-ЕВТИНА ОБЩИНСКА ЗЕМЯ ,ОСИГУРОВКИ ДА НЕ ПЛАЩАТ ПАК УБИВАНЕ НА БЪЛГАРСКИЯ БИЗНЕС ,АЗ ИМАМ НАД 60 ЧОВЕКА ПЕРСОНАЛ НА МЕН ,А И НА ЦЕЛИЯ БИЗНЕС ЕДНА СТОТИНКА НЕ НИ ОПРОЩАВАТ ,А ЗА ЧУЖДЕНЦИТЕ БЕЗ ЗНАЧЕНИЕ КАКВА НАЦИОНАЛНОСТ СА БЕЗ ПАРИ ИМ Е ВСИЧКО И МОГАТ ДА ПОДБИВАТ ЦЕНИ ,ЕВТИН СГРАДЕН ФОНД И ТН,КОЕТО ДОУБИВА БЪЛГАРСКИЯ БИЗНЕС ПОРЕДНАТА МАЛОУМЩИНА НА ГРОБ ПРОДЪЛЖАВАЙТЕ В СЪЩИЯ ДУХ И ЕДИН МЛАД ЧОВЕК НЯМА ДА ОСТАНЕ ТУК И ЩЕ ГИ ВИДЯ КЪДЕ ЩЕ ИНВЕСТИРАТ ТЕЗИ ИНВЕСТИТОРИ -САМО ПЕНСИОНЕРИ И МАНГАЛИ ЩЕ ОСТАНАТ !!!!!ТОВА КОЕТО ГО ПРАВИ ПАРТИЯ ГРОБ Е ГЕНОЦИД КЪМ СОБСТВЕНИЯ СИ НАРОД -----И АЗ НЕ ИСКАМ ДА ПЛАЩАМ ОСИГУРОВКИ ,НОООО СИ ГИ ПЛАЩАМ ВСЕКИ МЕСЕЦ МОЖЕ ЛИ НЯКОЙ ДА МИ КАЖЕ КАК ДА СТАНЕ И АЗ ДА НЕ ПЛАЩАМ ,БЕЗ КОНКУРС КМЕТА ВСИЧКО ДА МИ ДАВА,БЕЗ ПАРИ ЗЕМЯ ДА ВЗИМАМ И Т. СРАМ СТЕ ЗА България ГРОБАДЖИИИ!!!!!
Aнонимен
на 01.02.2012 г.
+3
 
 
а мислити ли , че няма пак някаква далавера , а ? ще ти връща държавата осигуровки - ха-ха-ха . кметовете пак ще се облажат , а от там нагоре и дянковата администрация . тези , долу пак ще духат супата . ай сиктир.
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Великден 2024 г.
Лято 2024
Парламентарни избори 2024
Масови протести срещу цените на горивата
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: