Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Все повече ресторанти у нас мамят нагло клиентите!
Автор: Екип Varna24.bg 17:40 / 18.03.2024Коментари (3)8191
©
Все повече ресторанти у нас мамят клиентите! Те масово пробутват стара и некачествена храна на клиентите или удрят в грамажа. Ясно е, че кръчмарите пестят от продукти. Така те се стремят да ударят печалба от каквото могат и не искат да изхвърлят храна.

Тарикатлъците са започнали след ковид пандемията, но в момента продължават с пълна сила. Така се оплакват възмутени клиенти от цялата страна.

Дори скъпите ресторанти, които предполагаемо държат на реномето си, напоследък си позволяват да сервират остатъци от предишен ден и явно стара храна.

Масово се намаляват и порциите. Най-много се намалява грамажът на салатите и гарнитурите към основните ястия. Салатите, сервирани в повечето заведения са наполовина на съдържанието предлагано преди, споделят редовни клиенти.

Препълнените купички със зеленчук и добавки от сирене, кашкавал, пармезан и прошуто вече не са на мода. Особено по-скъпите добавки понякога почти липсват в порцията. Ако си поръчате "Овчарска салата" например, не разчитайте да видите нещо друго освен краставици и домати. Шунката, гъбите и яйцето ще са или няколко дребни парченца, или съвсем липсват.

"Все едно е дали ще поръчаш "Шопска" или "Овчарска", салатата на практика е една и съща", ядосват се клиентите.

Най-неприятната изненада за хората са обаче основните ястия с месо.

Мнозина се оплакват, че в скъпи заведения получават стара пържола, дори с неприятен аромат. И то за порция на цени между 25 и 30 лева. За да задушат неприятната миризма на старо месо, готвачите слагат безумно много подправки и така месото става почти невъзможно за ядене, оплакват се клиенти.

Ако пък поръчвате скара с гарнитура няма да намерите вече обилна добавка от картофки или лютеница. В чинията със скарата ви ще се мъдрят няколко дребни картофчета и лъжица доматено пюре, разказват клиентите.

Десертите също са с оскъден грамаж почти навсякъде.

Парчето торта вече се предлага почти прозрачно и по сладкарници, и по ресторанти, въпреки че струва 7-8 лева. А крем-карамелът и кремът "Брюле“, са почти на дъното на купичката.

Оплаквания валят и от грамажа на питиетата. Сервират се големи водки или ракии с "отрязан“ грамаж, а виното в чашата е под половината, пише "Уикенд".

Хората са категорични, че заведенията се опитват да печелят на гърба на хората. Но според тях те накрая ще изгубят постоянните си клиенти и оттам и печалбата си.

"Ако искаш да привлечеш и задържиш клиента, трябва да предлагаш вкусна и качествена храна и да не го удряш в порцията. Още повече че грамажът най-често е отбелязан в менюто", категорични са всички посетители.

Все едно се върнахме в соца, ядосват се разочаровани клиенти.








Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 22.03.2024 г.
0
 
 
Преди три дена в ресторант на хотел Балкан в Габрово ядох свинско със зеле,от което получих разстройство и натравяне от месото.Стара претоплена манджа,мошенници.Излезе ми 7 лв.отрова плюс четири дни болки и 50 лв.за лекарства.Няма да стъпя в заведение до живот.Преди две год.също в Габрово в заведение до реката се натровиха само от лъжица шкембе чорба.Хора,навсякъде лъжат и мамят...Не яжте на сатанистите храните!!!!
Aнонимен
на 22.03.2024 г.
0
 
 
През соца ядяхме на корем златна храна за стотинки
Aнонимен
на 21.03.2024 г.
0
 
 
7 лв.за неизвестна марка българска бира с цена на едро 1лв. в центъра на София,в бар без сервиране.
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Лято 2024
Природни стихии
Бум на коклюш в България
Поскъпване на хранителните продукти
Парламентарни избори 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: