Всеки час населението на страната ни намалява с 8-9 човека

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
17:25 / 25.06.2015
1027
Всеки час населението на България намалява с 8-9 човека. Това обясни депутатът от Патриотичния фронт Искрен Веселинов след среща със социалния министър Ивайло Калфин, предаде Дарик.

"Инициативата за тази среща е на Патриотичния фронт. Идеята е да започне един по-системен дебат по проблемите с демографската политика на България", каза Веселинов.

Конкретно предложение на националистите е идеята за дебатите по семейното подоходно облагане, която среща подкрепата на Калфин.

"С министър Клафин говорихме да поставим въпроса за обсъждане в Съвета за регионално развитие и да търсим една обща политика на коалиционния формат. Примерно семейното подоходно облагане е една от политиките, от които би следвало да започнем", добави Искрен Веселинов.

Ивайло Калфин заяви, че много идеи са били представени по време на срещата и от колегията от Патриотичния фронт, и от техни експерти: "Всички идеи са добре дошли. Демографската политика в страната действително е една от най-важните и тя изисква не само планове и стратегия, но и по-концентриран и обществен дебат, и политически действия. Запознах колегите с моето намерение тази демографска стратегия да стане парламентарен документ, да бъде утвърден от парламента, да има годишни доклади по нея, те да се обсъждат публично, така че да видим в какво състояние сме. Конкретните мерки, които трябва да се вземат, са свързани основно с подобряване на възможностите за труд, за работа, за жизнен стандарт в страната, трудно се правят промени в демографската картина без да се промени качеството на живот".

 


Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Оправдаха Тошко Тодоров-Машора, който бе заплашен от 224 години з...
Вижте симптомите на FLiRT - новият вариант на COVID-19
Радев: Засилваме връзките си с българската общност в Косово
Кола гори в района на голям магазин в Търново
Горанов каза защо не е включен в листите на ГЕРБ за изборите
Бойко Борисов в Стара Загора: Положих всички усилия да не отидем ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).