Всеки десети турист у нас почива на аванта заради измама

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (11)
08:54 / 27.01.2016
772
Всеки десети турист у нас почива на аванта, благодарение на измама.

Около 10% от гостите, избрали България за ваканцията си, са от категорията на т. нар. "професионални туристи", които в голямата си част са измамници, сочи неофициалната статистика на хотелиерите.

Повече от тях се домогват до безплатна ваканция плюс парично обезщетение, пише "Монитор". Тези почиващи с подробности са запознати с правата си и търсят пропуски в обслужването, за да си изпросят бонуси от домакините по време на почивката си.

Някои се задоволяват с "комплимент" от хотела под формата на шампанско и кошница с плодове, други имат мераци да получат безплатни спа процедури, трети искат преместване в по-луксозни стаи или апартаменти.

"Точният им брой не може да се посочи, защото те са от различни страни, идват у нас с различни туроператори и отсядат в различни хотели. Лошото е, че след като се разчуе за получените компенсации, други туристи също правят опити да получат бонуси", коментира експертът в туризма проф. д-р Стоян Маринов - декан на факултет "Управление" в Икономическия университет във Варна и член УС на Варненската туристическа камара.

 


Виж коментарите (11)
Още новини от Национални новини:
Отговорите на матурите по профилиращите предмети излязоха, вижте ...
Социалната комисия отказа да гласува увеличението на пенсиите с 1...
"Зелената сделка" и негативните последици върху нас, автомобилите...
Доц. Мангъров за новия "вирус на шамара" и защо така е известен
БНБ с важна информация
Апелативният прокурор на София подаде оставка


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).