Всяка година в света забременяват 7 милиона тийнейджърки

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (4)
15:25 / 01.04.2014
469
Кръгла маса по проблемите ражданията от малолетни и непълнолетни се проведе в Бургас. Председателят на Държавната агенция за закрила на детето Ева Жечева посочи, че в последните няколко години се наблюдава увеличение на броя на ранните раждания.

"Физическата незрялост на майките, опитите за предизвикване на аборти, проблемите свързани с раждането на детето водят до проблеми във физическото и психическо състояние на малолетните и непълнолетните родилки. Ранното майчинство може да бъде фактор за социалното изключване на майката със съответните последици за детето", каза Жечева.

Статистиката на ООН показва че всяка година в света забременяват седем милиона тийнейджърки и по този начин застрашават живота си. Всяка година 70 000 момичета между 10 и 19 години в света умират заради усложнения при бременност и раждане. Мястото на тези деца, които раждат деца, е в училище, на детските и спортни площадки. Липсата на образование, липсата на информираност, неизползваното на предпазни средства и ранните бракове са основните причини момичета под 18 години да забременяват и да раждат, каза още Жечева.

По думите й трябва да бъдат предприети мерки за тази негативна тенденция.

Източник: Радио "Фокус"

Виж коментарите (4)
Още новини от Национални новини:
Проф. Темелкова: Прекалено дълго време академичната общност беше ...
Експерт с добра новина за цената на тока
Ева Майдел: Политиката не може да разделя обществата и да води до...
Задържаха хиляди фалшиви покемони и Супер Марио на Ферибот Оряхов...
Симеон Дянков: Може да влезем в еврозоната най-рано през 2026 год...
Ускоряват реализацията на проекта за нови реактори в АЕЦ "Козлоду...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).