Въпреки лукса корумпираните ченгета не се посвенили да кандидатстват за общински жилища

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (1)
16:48 / 26.01.2019
2893
Изплуваха нови разкрития за корумпираните ченгета от сектор "Икономическа полиция", които са прибирали такса "спокойствие". Ръководителят на спецпрокуратурата Димитър Петров разкри на брифинг, че униформените от Четвърто РПУ са взели рушвета от 2000 лева в районното управление. Арестуваните ченгета от 4 РПУ живеели като баровци, пазарували без пари, рекетирали десетки търговци, заведения и автокъщи. Полицаите толкова се самозабравили, че влизали в магазини, от които си харесвали стоки, но не ги плащали. Друг път сядали да ядат и пият в луксозни ресторанти, като гуляите също били за сметка на заведението. С изкараните пари поддържали висок стандарт, с който парадирали.

Задържаният Антони (единственият без обвинение) се хвалел в Инстаграм с часовници "Брайтлинг", "Омега", със снимки на скъпи коли, пури, уискита и екскурзии в Дубай. Подобно било положението и при останалите. Скъпите коли пък се водели на техни близки или роднини. Въпреки лукса, в който тънели, не се посвенили да кандидатстват за общински жилища за децата си, съобщава "Телеграф".

Заради скъпите придобивки са назначени данъчни ревизии на ченгетата и близките им, за да се провери могат ли да докажат произхода на парите си. Разследващи обясниха, че корумпираните ченгета сами преценявали кой е подходящ за групата им.

Виж коментарите (1)
Още новини от Национални новини:
Увеличиха заплатите на тези служители
ЕК призова България да подобри своя национален план в областта на...
НСО с позиция срещу твърдения на Денков: Охраната не му била отне...
Проучване на "Екзакта Рисърч Груп": ГЕРБ-СДС с над 9% преднина пр...
БНБ: Външният дълг на България нарасна с над 160 млн. евро за год...
Главчев с важна среща, разговаря с представители на Националния с...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).