Вътрешният министър: Преди главният прокурор да излиза с позиция по разни теми, първо да провери внимателно ведомството си

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
14:55 / 28.10.2022
585
Главният прокурор трябва да провери внимателно във ведомството си преди да излиза с позиции по разни теми. Това каза министър Демерджиев по повод това, че сутринта в ефира на NOVA бяха показани поредни доказателства за прекратени досъдебни производства срещу пияни и дрогирани шофьори, предаде репортер на Агенция "Фокус“.

"Преди главният прокурор да излиза с позиция по разни теми, той трябва да провери внимателно ведомството си. Всички искаме да променим законодателството. Това трябва да става внимателно, но първата ни задача като ръководители е да видим как работят нашите системи и това е един пример, който доказва, че прокуратурата работи не по начина, по който декларира главният прокурор. Да се прекратяват по този начин досъдебни производства, да се сключват споразумения при такива ниски наказания, не е превенция срещу този род престъпления“, допълни Демерджиев.

Самуил ИВАНОВ

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Песен на Българското училище "Иван Вазов" в Париж се цели в рекор...
Кондева за частната детска болница: Спрямо мен не е упражняван ни...
Кандидатите от ГЕРБ-СДС в Кочериново: За нас е важно всяко едно н...
Енергийният министър: Няма да има съществено поскъпване на тока
НИМХ с най-актуалната прогноза за следващите дни
Проф. д-р Костадин Ангелов: Сухиндол има неразкрит туристически п...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).