Въвеждат стандарт и за хляба

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
10:54 / 08.01.2011
899
В най-скоро време ще има стандарт и за хляба. Така министърът на земеделието и храните д-р Мирослав Найденов отговори на въпрос на ТВ "Европа" за лошото качество и съмнителните съставки от които се прави диетичният хляб. Експертизите са установили голямо съдържание на остатъчна пепел в хляба, а информацията за калоричната стойност, съдържание на сол, фибри и захар не съотвества на реалността.

Диетичният хляб, произведен в България, е далеч от европейските стандарти и подлъгва потребителите. Калоричната стойност, съдържанието на фибри, сол и захари, обявени на опаковките на популярни марки диетични хлябове у нас, не съответстват на реалното съдържание.

Сега от етикетите на хлябовете клиентите трудно могат да разберат за реалното качество на продукцията. Фирмите не са задължени да го правят по закон. Проблемът ще остане поне в близките 5 години, което е периодът за приемане на европейския регламент за етикетите на храните.


Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Голямо събитие открива летния сезон на морето
Новият игумен на Зографския манастир бе интронизиран в Атон, държ...
Верижна катастрофа блокира движението на АМ "Тракия" в посока Пло...
Атанас Атанасов, "БСП - Обединена левица": Този референдум за евр...
Иван Иванов: През август ще започне ремонтът на отсечката, на коя...
Съвети за здрави бели дробове от д-р София Ангелова


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).