Възможно е всички нападатели от метрото в Берлин да са българи, търсят главния виновник

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (24)
13:13 / 14.12.2016
2305
Звезди обявиха лов за нападателите от метрото в Берлин. Има следа към главния извършител "Напълно възможно е и останалите в групата да са от Източна и дори Югоизточна Европа", казаха от прокуратурата в Берлин. 

Подозренията са, че цялата компания, която нападна германка в берлинското метро е била от българи. В "Нойкьолн", където е станала атаката, има концентрация на българи и румънци. Общо само легалните са над 10 000. Там се намират и доста заведения с типична българска музика и дори чалга и българска кухня. 

"Мъжът не е арестуван, а разпитан и освободен. Срещу него няма доказателство, че е планирал и участвал в това нападение, разследва се обаче престъпно бездействие. Той призна, че е бил на мястото на събитието", уточниха още властите.

Престъпното бездействие обаче не е достатъчна причина за арест. Българинът е на 39 години. Разпитван е няколко часа, но заради тайната на следствието не е ясно дали е дал данни за другите в компанията. Прокуратурата обаче обяви, че има конкретна следа към основния извършител. 

До 60 000 евро стигна обявената награда за онзи, който разпознае и издаде мъжа, заснет как рита нищо неподозираща млада жена в метрото в Берлин. Известни личности, живеещи в Берлин, заявиха, че ще платят лично на всеки, който даде информация за извършителя. Клипът е от охранителна камера в метрото и от дни се върти из социалните мрежи и интернет. На него се вижда как един от четирима мъже рита в гърба изневиделица жена и тя пада по стълбите. Жертвата е със счупена ръка. Мъж от компанията, който наблюдава случая, без да се намеси и после вдига бутилка бира, която е или на жената, или на извършителя, бе задържан в понеделник по сигнал на разпознали го. Той няма адресна регистрация в Берлин и по първоначални данни е от България.



Източник: в. 24 часа

Виж коментарите (24)

Още по темата (24):
09.12.2017 Съкилийници зверски пребиха изрода Светослав, изритал студентка в берлинското метро
11.07.2017 Пак в берлинското метро: Ритнаха мъж по стълбите, кой е извършителят сега?
06.07.2017 Светослав от "Максуда" получи ефективна присъда от 2 г. и 11 месеца затвор
06.07.2017 Съдът в Берлин ще обяви присъдата на Светослав от "Максуда"
26.06.2017 Светослав от "Максуда" бил пиян и дрогиран, когато ритнал жена в берлинското метро
26.06.2017 Гледат делото срещу нападателя от берлинското метро Светослав, съдят го и за мастурбиране
Още новини от Национални новини:
Има ли причина да се притесняваме за цените на горивата по празни...
Проблеми по българските плажове, летният сезон блокиран?
Дезинформация: Кой лъже за ваксините срещу коклюш?
Банкери предупредиха: Лихвите по депозитите ще се вдигнат!
Бойко Борисов: Всеки документ се пращаше на Лена да провери дали ...
Делян Добрев: Всеки път, когато са ме викали в кабинета на Пеевск...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).