Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Възрастна жена се разходи два пъти до Румъния, за да даде 15 бона на "ало" измамници
Автор: Екип Varna24.bg 08:58 / 01.10.2020Коментари (0)1356
©
Възрастна жена два пъти се разходи до Румъния, за да даде пари на "ало" измамници. Пенсионерка от Русенско се раздели с 15 000 лева и златни накити. Според схемата по която са действали, жената през цялото време вярвала, че помага на полицията да залови измамници.

Причината за това - само няколко дни по-рано униформени предотвратили първият опит на телефонни измамници да й вземат всички налични средства. Жената поиска да скрием лицето й, дома й, мястото където живее.

В началото на септември пенсионерката повярвала на мним полицай, че ще стане жертва на измама, затова трябва да помогне. И наистина, под претекст, че трябва да даде пари за лечението на внука си, оставила до дърво пред дома си 4 000 лева, които имала у дома и злато. След това е брутално заплашена, че ще й запалят къщата

"Казаха ми - изнасяй чантата, иначе влизам. Аз попитах къде са, къде да оставя чантата. Казах, че колкото имам - ще дам", разказва потърпевшата пред Нова тв.

Уплашената жена не успяла да види човека, който взел чантата с парите. Полицаите обаче заловили мулето и върнали парите и накитите. И тъй като пенсионерката не е съобщавала в полицията за този първи случай и досега се чуди откъде органите на реда знаели за това обаждане.

Няколко дни по-късно, след обаждане под претекст, че се извършва полицейска операция, пенсионерката отново взела наличните пари и ценности и тръгнала за Румъния. Вярвала, че говори с полицай и спазвала точно инструкциите му. Качила се на влак от мястото, където живее до Русе. Държали я постоянно на телефона. Казали й да отиде до болницата и оттам да вземе такси, с което да тръгне за съседния румънски град Гюргево. Уверили я, че там, в полицейската операция ще участва и внукът й. Жената още трепери от шока, а разказът й е объркан. Опитва се да ни опише как е преминало пътуването

"Полицаят постоянно ми звънеше да види, къде се намираме, минахме ли границата. Притесняваше се може би да не ме проверят и да намерят парите", разказва тя.

Пристигнала в румънския град Гюргево и там получила инструкции да освободи таксито пред голям търговски център. През цялото време получавала напътствия къде да върви и къде да остави парите. Оставила парите до уличен стълб в кашон. След това се връща в Русе.

Няколко дни по-късно отново пътува до Гюргево. Мнимият полицай я предупредил, че измамниците знаят за нея и трябва да участва в операция за залавянето им. И така от две пътувания до Румъния жената оставя над 15 000, златни оръстени и верижка с накити.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Септември 2020 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Стрелба в Москва
Природни стихии
Избори в Турция
Григор Димитров в турнири през 2024 година
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: