Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
"Възраждане": Спряхме безумна наредба, която щеше да навреди на бизнеса
Автор: Екип Varna24.bg 15:19 / 05.05.2023Коментари (0)645
© Фокус
Депутатите от "Възраждане" сигнализираха за проблем, предизвикан от Министерството на финансите. Това обяви на брифинг в парламента депутатът Цончо Ганев, предаде репортер на "Фокус".

Проблемът е във връзка с това, че преди малко повече от един месец във връзка с една поднормативна норма, която бяха поставили на обществено обсъждане и която касаеше приключването на всички счетоводни фирми, респективно касаеше разходите на всеки един частник, който трябва да плаща за счетоводни услуги.

"Става дума за поредна административна тежест, която щеше да се стовари върху бизнеса - безумна наредба, за която всички счетоводни асоциации дават отрицателно становище, заяви Цончо Ганев пред журналисти.

По думите му счетоводни асоциации се обръщат към някои от парламентарнопредставените партии, които не им обръщат никакво внимание. Когато от партията на Костадинов са разбрали за проблема са инициирали среща с всички счетоводни асоциации. След работна среща с тях са поканили министър Росица Велкова на разговор.

Ганев й благодари и посочи, че е направила всичко необходимо. "Още днес има бърза реакция на Министерство на финансите и тази наредба е спряна. По молба на "Възраждане" бизнесът ще бъде вкаран в работни групи, за да може тази наредба да се прецизира и да бъде защитен фискът, както и най-доброто решение по отношение на бизнеса", допълни депутатът.

Според него това е пример как и в нефункционално работещо Народно събрание може да се свърши полезна работа по отношение на реалния бизнес и изпълнителната власт да бъде спряна да не взема решения, които утежняват на административна тежест по отношение на всички регулации норми и поднорми. Това решение касае всеки един бизнес, бе категоричен народният представител.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: