"Възраждане" внася жалба в КС за референдума за запазване на лева

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
16:49 / 10.07.2023
695
"Възраждане" ще внесе жалба в Конституционния съд във връзка с референдума за запазване на българския лев. Това обяви лидерът на партията Костадин Костадинов във видеообръщение в профила си във Facebook.

Той обяви, че жалбата ще бъде от две части. В първата представителите на партията ще попитат какво всъщност е решил парламентът в петък - да има или да няма референдум. "Дали това решение означава на практика представлява приемане или отхвърляне на референдума, или е нито едното, нито другото. Защото има и такава теория, която казва, че отхвърлянето на предложението за отхвърляне означава автоматично приемане", обясни той. По думите му парламентът не си е свършил работата.

На второ място партията ще попита законен ли е референдумът, тъй като бе отхвърлен с такъв мотив - че нарушава вече влязъл в сила международен договор.

Припомняме, че в петък на редовното си пленарно заседание народните представители отхвърлиха предложението за произвеждане на референдум. По-рано днес президентът също коментира темата като заяви: "След решението на депутатите за провеждането на референдум срещу еврото, президентът няма как да това искане повторно за обсъждане в парламента".

Според него усилията на политиците не трябва да бъдат насочени към това как да спрат референдума, а да убеждават българските граждани, че влизането в еврозоната работи за тяхното благосъстояние.

Виж коментарите (0)

Още по темата (427):
18.05.2024 Мика Зайкова за еврото у нас: Най-рано 2026 година, най-реално 2027
17.05.2024 Левон Хампарцумян: Като гледам последните правителства, а и сегашното, нямат особен ентусиазъм да приемат еврото
17.05.2024 Нова резолюция за присъединяването на България към Еврозоната посочва някои пропуски на държавата
16.05.2024 Симеон Дянков: Може да влезем в еврозоната най-рано през 2026 година, в момента България е в един доста неприятен списък за страни, в които се перат пари
15.05.2024 Икономист предложи да бъде свикано извънредно заседание на НС, за да бъде гласуван Законът за еврото
15.05.2024 Икономист за приема на еврото в България: Бавенето на еврозоната ни вреди, има много рискове
Още новини от Национални новини:
Ново проучване: Огромна разлика между основните претенденти за вл...
Как да извадим скица на недвижим имот: Колко струва услугата и за...
Знаете ли какво е камелина? Чисто новата култура се отглежда и у ...
Българин загина в Нидерландия при нелеп инцидент
Колко ще ни струват компотите тази година?
Сливенската епархия избира претендентите за следващ митрополит


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).