Вярвайте в доброто! Непознати зарадваха с кола самотна майка с 2 деца

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
22:24 / 24.11.2021
831
Едно семейство получи коледен подарък месец по-рано. 4000 лева ще помогнат на самотна майка да води и взима от градина двете си деца. А зад идеята стои Мечо Пух – герой, с който вече сме ви срещали.

"Рано или късно в живота на всеки човек се появява Мечо Пух!".Вече сте виждали получателя на това писмо – в социалните мрежи или на малкия екран. Героят на една майка с две деца, която получи неочакван подарък от непознат – автомобил.

Също като анимационния герой, Георги носи добро сърце. И влязъл веднъж в спиралата на доброто, той е на път отново да зарадва с автомобил някое семейство, информира Нова тв.

"Дори да изкарваш пари в столицата, понякога не съумяваш да събереш сума, за да си купиш кола. Точно такъв човек ми трябва на мен – да му помогна с мъничко", казва Георги, който се крие зад прякора Мечо Пух. В новата му кауза вече са повярвали десетки хора. Сред тях - и Валентин.

"Имам доведена дъщеря, която е с ТЕЛК, на която и държавата е помагала, и приятели са помагали – и реших, че и аз ще помогна", казва той.

Трогнати от историята на самотен баща, който издържа децата си като свири на кавал на улицата, групата доброволци събират 4300 лева. Но тогава таткото изчезва. 

"Може би се е притеснил, че ще му подарят нещо – не знам, още не мога да се свържа с него. И тогава един от дарителите, който беше дарил пари за колата, ми писа, че всъщност и той има нужда", споделя още Георги.

Този дарител всъщност е самотна майка с две деца. Месечно отделя около 300 лева, само за да ги заведе и прибере от детска градина. Историята и съобщението й до Мечо Пух трогват групата от доброволци и решението е взето. Преди да "закара" подранилия семеен коледен подарък при двете си деца, тя също прави "скромен", по думите й, жест към техния нов герой. С едно писмо:

"Появи се той - истински Мечо Пух...  И ми вдъхна надежда. Надежда, че доброто надделява! Че колкото и сив да изглежда света, винаги от някъде ще се появи някой приказен герой!". И както завършва писмото на една благодарна майка до съвременния Мечо Пух – "доброто е заразно".

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Специалистът по право Димитър Стоянов: "Аз съм Кирил Петков и не ...
Експерт: Ето кога коклюшът може да бъде коварен
Изтеглиха номерата на машините, които ще бъдат удостоверени за съ...
Главчев: Имам доверие към всички министри в моя кабинет
Плугчиева: Има партиен асансьор, много е опасно
Любо Ганев: Хазартните компании подпомагат почти всеки спорт, тря...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).