Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Вземат мерки срещу кибертормоза сред учениците
Автор: Екип Varna24.bg 16:55 / 11.11.2016Коментари (0)1463
©
Мобилните групи за психологическа подкрепа към Министерството на образованието и науката проведоха среща днес с представители на сектор "Сигурност" към ГДБОП за изготвянето на план за действие за предотвратяването на кибертормоза между и срещу учениците.

Предстои в следващите седмици да бъде направен обстоен анализ на основните рискове, благоприятстващи появата на случаи на насилие в училищата. 

Мобилните групи ще преминат обучение от ГДБОП за превенция на кибертормоза над деца, а след това ще направят обучение на училищните психолози на регионален принцип. Присъстващите на срещата се обединиха и около необходимостта да се насърчи подхода "връстници обучават връстници". 

Необходимо е да бъдат разписани и ясни инструкции за часовете на класа, в които да се говори за кибертормоза между учениците, както и възможните опасности, които крие интернет за подрастващите.

Вицепремиерът и министър на образованието и науката Меглена Кунева подчерта, че превенцията на кибертормоза е основна грижа на министерството. Не е редно да ограничаваме психологическата подкрепа само до насилието и само когато вече има нужда, защото това означава да вървим след събитията. 

Броят на сигналите за тормоз се е увеличил почти двойно за последните две години, посочи Кунева. Това е притеснително и е необходимо да гледаме с тревожност на тези данни, но също така означава и че повече деца намират смелост в себе си да подадат оплакване. Ако има нула оплаквания, това би означавало, че децата крият, затварят травми в себе си и нямат доверие в институциите, посочи още министърът.
Мобилните групи за психологическа подкрепа работят още с Държавната агенция за закрила на детето. Включването на родителите и обществените съвети към училищата също е от ключово значение за превенцията на кибертормоза, коментираха още присъстващите на срещата.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
49-ото Народно събрание
Парламентарни избори 2024
Здравко Жилов загуби брат си, снаха си и двете им деца при пожар
Лято 2024
Кабинетът "Денков - Габриел"
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: