Взимат мерки срещу зачестилите случаи на внос на некачествени храни у нас

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (1)
16:23 / 10.07.2011
844
Засилен контрол по граничните пунктове и вътрешността на страната разпорежда земеделският министър Мирослав Найденов. Засилените мерки са предизвикани от зачестилия нелегален внос на некачествени хранителни продукти от страни включително и от Европейския съюз.

Конкретен повод за въвеждане на засиления контрол е днешният случай на граничен пункт Капитан Петко войвода, където са били заловени два микробуса с месо и млечни продукти с видимо изтекъл срок на годност от съседна Гърция. Задържането на стоката е станало по сигнал, уточни министър Найденов и допълни, че заради влошеното финансово състояние на Гърция, такива опити могат да зачестят.

Заради това регионалните служби на Националната агенция по безопасност на храните ще засилят контрола по граничните пунктове, а министър Найденов е разговарял със своя колега Цветан Цветанов полицейските дирекции да оказват съдействие на инспекторите и във вътрешността на страната.

Министър Найденов припомни и на зеленчукопроизводителите, че утре изтича последният срок за подаване на формуляри за обезщетения от Европейската комисия. Един месец ще отнеме обработката от МЗХ, а след това те ще бъдат изпратени в Европа. Министърът бе категоричен, че зеленчукопроизводителите няма да бъдат ощетени, тъй като компенсациите за нереализирана продукция са малко над реалните изкупни цени.

Източник: Агенция "Фокус"

Виж коментарите (1)
Още новини от Национални новини:
Американски и украински специалисти инспектираха руското оборудва...
Още подробности от прокуратурата за катастрофата с НСО, Кирил Пет...
След скандала: Съдебният инспектор Александър Мумджиев подаде ост...
Пеевски подписа споразумение със синдикатите за заплатите на унив...
Защо румънците идват на море в България? 
Министър Калин Стоянов каза къде има най-много изборни нарушения


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).