Взривиха се военни складове край Севлиево, няма жертви и пострадали

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (4)
13:25 / 12.11.2011
2216
Взривили са се бивши военни складове в близост до Севлиево, съобщиха от пресцентъра на общината. В събота сутринта около 9 часа в Севлиево и околните села се чули силни тътени. Взривили са се бивши военни складове, намиращи се между Севлиево и с. Ловнидол. Районът е отцепен и обезопасен. На мястото са кметът на общината д-р Иван Иванов, началникът на полицията Иван Узунов, екипи на пожарната и полицията.

В складовете няма химически и радиоактивни вещества и няма опасност от обгазяване на района. Няма данни за жертви и пострадали хора. Обитателите на намиращата се в близост конна база са евакуирани, животните също. Пътуващите в посока Ловнидол и Търхово да ползват обходен маршрут от главния път и разклона за с.Буря.

Районът е отцепен, няма пострадали. На място са екипи на пожарна, полиция.

По разпореждане на премиера към мястото пътуват главният секретар на МВР Калин Георгиев и главен комисар Николай Николов, директор на ГДПБЗН.

Обстановката се успокоява след взривовете, няма никаква опасност за населението. Положението е овладяно, заяви за ТВ "Европа" кметът на Севлиево д-р Иван Иванов.

Няма пожари, взривове вече се чуват по-рядко. Районът продължава да е отцепен. Указанията на органите на МВР са, че трябва да минат 24 часа след последния взрив, за да може да се влезе в района, каза той. Около обекта има двукилометрова ограничена зона. Има обходни маршрути за движение.

По думите на кмета в складовете има конвенционални заряди, но засега подробности не са известни. Складовете са охранявани, охраната е евакуирана успешно. При първите взривове е имало повече притеснение и обаждания от хората. Не са известни причините за взривовете.

Източник: ТВ Европа


Виж коментарите (4)
Още новини от Национални новини:
На вниманието на всички пътуващи: Правят промени в движението по ...
"Булгартрансгаз" ЕАД стартира обвързващата фаза на процедурите за...
МОСВ работи активно за отразяване на препоръките на ЕК към Национ...
Опасно време на Разпети петък! Варна е предупредена
Български фермер разкри огромна далавера с млякото у нас
Пускането в действие на газовия терминал край Александруполис, ко...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).