Ясна е присъдата на изверг, жестоко убил куче с лък на бензиностанция

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (47)
16:41 / 07.11.2017
1722
Районен съд  - Пловдив призна  подсъдимия Христо П. за виновен в това, че на 21.06.2015 г. в Пловдив, на публично място, е проявил жестокост към гръбначно животно - куче, и му е причинил противозаконно смърт по особено мъчителен начин, поради което и на основание чл. 325б, ал.2, т.2, пр.2 и т.3, пр. 1-во, вр с . с ал. 1 пр.1 от НК, вр. чл. 54 от НК го осъди на 1 година и два месеца лишаване от свобода и глоба от 2100 лева.  На основание чл. 66, ал.1 от НК отгала изпълнението на така наложеното наказание от 1 година и 2 месеца лишаване от свобода с изпитателен срок от 3 години. Присъдата подлежи на протест и обжалване пред Окръжен съд - Пловдив в 15-дневен срок.

Ето как е станало всичко:

На 21 юни 2015 г. обвиняемият отишъл до бензиностанция в Пловдив, за да зареди автомобила си. През това време наблизо преминало куче, което често обикаляло из района и служителите го наричали Гергана. То било маркирано. Обвиняемият забелязал кучето и ядосан от факта, че същото лаело, извадил от багажника на колата си спортен лък, поставил стрела и го насочил към животното. 

Прицелил се и стрелял, като стрелата уцелила кучето в главата, влязла през носната кухина, пробила черепната основа и засегнала централния мозък на кучето. Двама свидетели забелязали раненото животно и се обадили на ветеринарен лекар, както и бил подаден сигнал на тел. 112.

По време на разследването е била назначена съдебно-ветеринарна експертиза, според заключението, на която смъртта на кучето е настъпила в резултат на смъртоносната рана, предизвикана от стрелата.


Виж коментарите (47)
Още новини от Национални новини:
Още преди началото на летния сезон "дерат кожи" по Южното Черномо...
Василев отговори на Борисов: Нека да видим програмата му и ще гов...
Моторист е загинал при катастрофа в Лясковец
Служебният здравен министър: Имаме данни за епидемично разпростра...
Богомил Пешев: Киното създава паралелна реалност и ни дава възмож...
Нинова: Честита Цветница! Нека върбовите клонки внесат в домовете...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).