Явор Божанков: Картината с умиращите хора по стълбите на болниците говори за нуждата от огромна промяна

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (5)
13:26 / 12.12.2020
2180
"В БСП станаха много сериозни промени. Имаме един изключително млад екип от професионалисти. Наследството на ГЕРБ ще бъде тежко, но БСП може да се справи с тази задача“, заяви народният представител от парламентарната група на “БСП за България" Явор Божанков в съботния сутришен блок на БНТ.

Божанков изтъкна, че БСП има алтернатива във всеки един аспект и припомни, че още в началото на здравната криза левицата е предложила масово тестване на населението, отделни болници за ковид и е предупредила за икономическите последици от кризата, но правителството не е взело никакви мерки.

“Вместо това между първата и втората вълна осем месеца управляващите се занимават с това да приемат лобистки закони за застрояване на Черноморието, 200% увеличаване на лихвите за бързи кредити, увеличаване на извънредния труд и приемане на закон за трюфелите“, поясни социалистът.

Той не спести в ефир и факта, че при управлението на Борисов докато масово хората стават по-бедни и понасят удара на кризата, други стават неприлично богати".

Божанков посочи: "Хората не вярват на човека, който в разгара на здравната криза натовари в джипката здравния министър и шефа на “Пирогов" и за малко не ги блъсна в мантинелата“.

По време на участието си в предаването “Денят започва с Георги Любенов" Божанков сподели своето обяснение за поведението на премиера: "Борисов е пленен от собственото си его. България има път напред единствено без Борисов. Премиерът е изчерпан психически, политически и физически. Той не можа да се справи с кризата, затова избяга от отговорност и прехвърли отговорността на другите".

Депутатът от левицата подчерта, че ако правителството бе подало оставка по искането на БСП през лятото, сега нямаше да имаме заедно с пандемията и избори в тази трудна ситуация.

“Никога не съм вярвал, че в 21-ви век ще видим хора да умират пред болницата и по стълбите. Това говори за нужда от огромна промяна, която може да започне, ако хората гласуват и дадат своя вот", категоричен бе Явор Божанков.

Виж коментарите (5)

Още по темата (14907):
22.04.2024 Без починали от коронавирус за последното денонощие
09.04.2024 Лекар: Една майка да откаже имунизация – това значи 4000 деца с възможност да се разболеят от коклюш
09.04.2024 Доц. Атанас Мангъров: Тези ваксини трябва да бъдат правени безусловно
08.04.2024 Проф. Ива Христова: Заболеваемостта от коклюш се повишава стремително
08.04.2024 Оправдаха Костадин Костадинов за заблуждаващо твърдение през пандемията
08.04.2024 Д-р Бацелова за коклюша: Това заболяване може да продължи седмици наред и крие рискове
Още новини от Национални новини:
Изтече краен срок, свързан с ТЕЛК комисиите
Свалянето на Росен Желязков от новата сглобка ПП-ДБ, БСП, "Възраж...
МЕ: България и Турция ще продължат да си сътрудничат за гарантира...
Нов дълг се очаква да бъде набран в средата на май, ето каква е с...
За първи път в Източна Европа и на кирилица: Когато в Пловдив зап...
Предстои голямото пътуване, а само да денонощие МВР спипа 14 вода...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).