Юни ли? Водата на нашето море необичайно студена

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
08:34 / 04.06.2021
1181
Днес ще преобладава слънчево време. След обяд ще има временни увеличения на облачността и на отделни места, главно в планинските райони ще превали дъжд. Ще духа слаб до умерен вятър от север-северозапад. Максималните температури ще бъдат между 21° и 26°. 

Над планините ще преобладава слънчево време с временни увеличения на облачността и на отделни места ще има краткотрайни валежи от дъжд. Ще духа слаб до умерен вятър от север-северозапад. Максималната температура на 1200 метра ще е около 14°, на 2000 метра - около 7°.

Над Черноморието ще има разкъсана облачност. Ще духа слаб до умерен вятър от север-северозапад. Максималните температури на въздуха ще бъдат между 21° и 23°. Температурата на морската вода е 16°-18°. Вълнението на морето ще бъде около 2 бала.

През почивните дни ще преобладава слънчево време. В събота по-значителни увеличения на облачността ще има над Източна България, не са изключени изолирани слаби валежи. В неделя значителна ще е облачността над североизточните райони, там ще има и слаби валежи.

Около и след обяд и над планинските райони в Западна България ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност, на места ще превали и прегърми. Вятърът ще е слаб от север-северозапад, в събота временно ще се ориентира от югоизток.

Температурите ще се повишат още и в неделя максималните ще са между 24° и 29°. В началото на новата седмица въздушната маса над страната ще е неустойчива. Ще има значителна облачност, купеста и купесто-дъждовна. На много места в страната ще има валежи, в отделни райони ще са временно интензивни, с гръмотевици. Има и условия за градушки.

Повишена вероятност за значителни количества на валежите има в Южна България. Дневните температури ще са с 3-4 градуса по-ниски. В средата на седмицата сутрин ще има повече слънце, но след обяд и преди полунощ отново ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на места ще превали и прегърми. Ще бъде и малко по-топло.

Виж коментарите (0)

Още по темата (465):
01.10.2021 Спасители си взеха чао с морето по интересен начин
30.09.2021 Днес е последният ден, в който можем да влезем в морето на охраняем
плаж
29.09.2021 Странният кемпер си стои задържан на наказателен паркинг в Созопол
26.09.2021 Сигнал от днес: Този Слънчев бряг е по-хубав от юлския!
25.09.2021 Утре казваме чао на морето
22.09.2021 Изобщо не си е отишло, лятото се завръща с пълна сила
Още новини от Национални новини:
Още преди началото на летния сезон "дерат кожи" по Южното Черномо...
Василев отговори на Борисов: Нека да видим програмата му и ще гов...
Моторист е загинал при катастрофа в Лясковец
Служебният здравен министър: Имаме данни за епидемично разпростра...
Богомил Пешев: Киното създава паралелна реалност и ни дава възмож...
Нинова: Честита Цветница! Нека върбовите клонки внесат в домовете...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).