Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
За какво гласуваха политическите лидери
Автор: Ваня Кузманова 22:07 / 02.04.2023Коментари (0)820
©
Лидерите в държавата упражниха правото си на глас в неделния изборен ден. Те призоваха българските граждани да отидат до урните.

"Очаквам най-сетне разумът и принципите да надделеят в българската политика, която да постави на първо място интересите на гражданите и бъдещето на страната. Най-важното днес е да се гласува. Затова искам да използвам случая, че сте тук и да призова българите да излязат и да гласуват, за да не оставят някой друг да решава съдбата им", заяви президетът Румен Радев, след като гласува. Той упражни правото си на вот на машина.

Премиерът Гълъб Донев заяви, че днес е време за избор, а не е време за обещания и агитация. "Апелирам към всички български избиратели да гласуват. Не е страшно. Днес избираме тези, които ще ни представляват в 49-ото НС. Тези, от които ще зависи да съставят уравнението за управлението на държавата през следващите месеци и години", допълни той. 

Вчера 114 са задържаните, а 133 са образуваните производства. Те са 100 пъти повечеч спрямо опредходните избори. Това каза в Пловдив министър Иван Демерджиев за нарушенията и сигналите за бомбени заплахи

Повече са опитите за манипулиране на вота, но по-активна е и работата на полицията, уточни той. 

В последните 24 часа няма нито един сигнал за бомби в училища или друго заведение.

Той гласува в 10 часа във филиала на ОУ "Душо Хаджидеков“ на ул. "Антон Папазов“ 18 (сградата на бившето ОУ "Георги Бенковски“) в Пловдив.

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов коментира, че очаква по-висока избирателна активност на тези избори. 

"Това е демократичният начин народът да покаже как иска да бъде управлявана една страна. Но от това, което виждам, ще трябва много мъдрост от политиците. Пети път се събираме тук, за да говорим едно и също", обясни Борисов и допълни, че явяването ни на шести избори за съставяне на редовен кабинет би било самоубийствен атентат.

Гласувах за нормално европейско правителство, здравеопазване, пътища, образование. Няма спасител и всичко зависи от всеки един от нас. Днес гласувах с машина, защото не искам двете ми дъщери да учат в чужбина. Искам третата ми дъщеря да се върне в България", заяви съпредседателят на "Продължаваме Промяната" Кирил Петков, след като упражни правото си на глас за 49-ото Народно събрание.

"Гласувах за това България да излезе от тази безпътица и политическа криза и да тръгне напред. Днес е прекрасен ден да тласнем страната ни към развитие", каза съпредседателят на "Демократична България" Христо Иванов минути, след като упражни правото си на глас. Той гласува на машина. 

Гласувах за възраждането на България. Това каза пред журналисти лидерът на "Възраждане" Костадин Костадинов, след като упражни правото си на вот. Той избра да гласува машинно. 

Колкото по-малко хора излязат да гласуват, толкова по-голяма е вероятността някой друг да решава съдбата ни, допълни Костадинов.

Лидерът на "Български възход" Стефан Янев очаква, че правителство ще се състави. "Виждам, че в политическото пространство има разговор за диалог, за повече разум, за съгласие по важните приоритети", заяви той.

И сподели, че е гласувал за предсказуемо настояще и по-добро бъдеще. "Надявам се, че партиите ще бъдат в състояние да седнат на масата в търсене на диалог", добави той.

Председателят на БСП Корнелия Нинова гласува на днешния вот с хартия. 

"Защото вярвам, че тя дава възможност за по-висока избирателна активност и повече хора да упражнят правото си на глас. Гласувах за по-високи доходи и по-ниски цени, за защита на българското производство. Гласувах да спре войната и да има мир. За стабилност и сигурност на държавата", поясни Нинова.

Почетният председател на ДПС Ахмед Доган традиционно гласува възможно най-рано и не коментира вота. 

"Гласувах за едно добро бъдеще в нашата родина България. Гласувах за това дневният ред на българските граждани да бъде дневен ред на политиците, Народното събрание и на евентуалното бъдещо редовно правителство. Гласувах да се решават проблемите на хората. Гласувах с разум, отговорност и в диалог политиците да тръгнат да решават проблемите на хората. Гласувах с разум, отговорност и в диалог да излезем от тази политическа криза, в която се намираме". Това каза лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ, след като подаде своя глас в Кърджали.

Според Мая Манолова, водач на листа от "Левицата!",  българите имат нужда от силно обединение, което да отстои мира и да се противопостави на въвличането на България във война.



Още по темата: общо новини по темата: 671
17.04.2024 »
10.04.2024 »
07.04.2024 »
07.04.2024 »
28.06.2023 »
24.06.2023 »
предишна страница [ 1/112 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Лято 2024
Бум на коклюш в България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Световна черна хроника
Поскъпване на хранителните продукти
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: