Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
За какво помагат кестените под възглавницата?
Автор: Екип Varna24.bg 22:34 / 20.10.2023Коментари (0)730
©
Кестените лекуват не само тялото, но и душата. Кестените помагат в борбата със страховете и тревогите. Ако сънувате нещо неприятно през нощта, вземете кестен в леглото, търкаляйте ги между дланите си и ги поставете под възглавницата. Повярвайте, най-накрая ще се наспите. Това работи.

Зрелите кафяви кестени имат много приложения. И не без причина нашите баби са носели шепи от тези плодове в джобовете си. Никой не е знаел истинската причина. Смятало се, че това е част от някакъв магьоснически ритуал. Но истината е била съвсем друга.

При възрастните хора фината моторика отслабва с възрастта, ставите отслабват и понякога се възпаляват. А бабите и дядовците, изцеждайки кестени, могат да тренират ръцете си, за да се избегнат тези болести. Този метод е много прост и ви позволява да поддържате ръцете си във форма. Освен това приятната повърхност и кръглата форма действат успокояващо на хората. Сложете няколко плода в джоба си преди важна среща и се убедете сами.

Друга употреба е за лечение на възпалени крака. Съберете малко кестени и ги сложете в платнена торба. Изсушете ги малко и зашийте дупката в чантата. Поставете ги на пода и ги изправете. Ходи с главата надолу. Този масаж е много полезен за кръвообращението в крайниците. Ако боли ходенето бос по кестени, тогава вземете няколко от тях и ги загрейте във фурната, след което ги сложете на болното място. И неприятните усещания ще изчезнат.

Ако обелите твърдата кора на кестена и стриете вътрешността на прах, можете да го използвате за почистване на зъбите. Добавете лъжица от този прах към ваната си и това ще подобри кръвообращението и ще обнови кожата ви. Този кестенов продукт е подходящ и за пране на дрехи, пени се добре, действа като сапун и има приятна миризма.

Прахът от кестен се използва за измиване на косата. Придава им сила и блясък. Смесете малко количество прах с вода и направете маска за лице, кожата ще стане мека и наситена с витамини. Ако го добавите към душ гел, той ще има почистващи и почистващи свойства, пише Actualno.com.

Можете също и да ги ядете. Кестените се хапват под различни форми, всеки знае американския деликатес - печени кестени. Някои хора ги използват като заместител на кафето. Растенията се третират срещу вредители с вода и прах от кестени. Кестенът се използва за масаж, особено полезен е при артрит. Този уникален плод се отървава и от молци, за да направите това, трябва да го поставите в килера.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Катастрофи в България
България в еврозоната
Матури 2024 г.
Шеф Токев хванат да шофира пиян
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: