За пример: Любовта на едно българско семейство след 45 г. брак

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (3)
14:28 / 14.02.2017
1434
Семейство Стоянови от Ямбол са заедно вече 45 години и са влюбени все едно са женени от 5. Те живеят отдадени един на друг, а всяка година той й носи първото цъфнало кокиче, а тя го нарича моята любов.

Те си липсват всяка минута, в която не са заедно, чакат се с нетърпение да се видят. "Единият тръгне ли да пада, другият го дърпа, видиш ли, че единият се отказва, другият се държи повече", споделя Донка Стоянова. Марко допълва, че има ли мрак по лицето на единия, търси се вариант да излезем от тази ситуация.

Най-тежки са първите десет години от брака им, когато се борят да имат дете. И днес си спомнят за тези моменти със сълзи в очите. Донка разказва как е ходила тайно по билкари и баячки. Дори е предложила на мъжа си да се разделят. "Аз й казах, че няма да стане, ако трябва ще си осиновим дете, но аз с нея няма да се разделя", категоричен е Марко.

Съдбата ги среща с доктор Методи Генов, на когото са благодарни до днес. Той оперира Донка и през 1986 година се ражда синът им, а след още 10 години -дъщеря им. Днес те са поели своя път, а любовта на родителите им е все така силна.

Донка не вярва, че децата сплотяват двама души. Ако я няма любовта, те не могат да задържат никой.

"Дойдат по празници, после си вземат багажа и всеки си заминава, но ние оставаме, ние трябва да се крепим", категоричен е Марко. 

"Все ме прегръща, все ме целува, все гледа да е до мен. Имали сме по цели маси гости, той обаче ще ги остави и ще дойде до мен", допълва Донка.

За него тя остава момичето от първата им среща през далечната 1972 година. В коридорите на техникума в Сливен първо забелязал красивата й коса. Била в първи, а той-в трети курс.

Тази тръпка е жива и днес - категорични са двамата. Никога не лягат скарани, а най-дългата им раздяла е два дни. Той е кмет на село Роза, а тя - детска учителка. Въпреки че са ангажирани в работата си, с нетърпение чакат края на деня.

Мечтаят да имат повече време заедно и да дочакат още внуци. Искат да им оставят едно послание - че животът е простичък, а голямата му тайна е любовта.

Източник: bTV


Виж коментарите (3)

Още по темата (9):
12.02.2020 Представят еротични етюди на Ванко Урумов в Градската художествена галерия
14.02.2017 Девненци зарязаха лозите и отпиха от най-добрите домашни вина
14.02.2017 МУ-Варна представя в изложба лечебните свойства на гроздето
14.02.2017 14 двойки се вричат във вечна вярност днес във Варна, подаряват им вино
14.02.2017 Трифон Зарезан или Свети Валентин - какво ще празнувате днес?
13.02.2017 Празник за Свети Валентин стягат във Варненския зоопарк
Още новини от Национални новини:
Справедливост след тежки катастрофи: Ще има ли по-бързо правосъди...
Служебният министър на туризма каза ще има ли поскъпване на шезло...
Още преди началото на летния сезон "дерат кожи" по Южното Черномо...
Василев отговори на Борисов: Нека да видим програмата му и ще гов...
Моторист е загинал при катастрофа в Лясковец
Служебният здравен министър: Имаме данни за епидемично разпростра...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).