За първи път хора с увреждания ще достигнат до недостъпен водопад в Рила

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
20:54 / 17.05.2021
694
За първи път хора с увреждания ще достигнат до недостъпен водопад в Рила планина, като се придвижват с всъдеходи и джипове. В приключението до водопада Скаловитец ще се включват 20 души в неравностойно положение, съобщават от фондация "Ела и Ти“.

Благодарение на инициативите на фондацията, до момента над 120 деца, младежи, възрастни, с различни физически увреждания са се издигали на 50 метра височина в пещера Проходна, политали са по тролей над Фотинските водопади.

Хора с увреждания са се запознали с приказния подземен свят на пещерите Съева дупка, Проходна и Бачо Киро, участвали са в 11-км трасе в състезанието "По стъпките на Алеко с приятел“ 2020 с носилка с човек с увреждане, летяха в тандемен полет, преминаха река Златна Панега.

Посещението на водопада Скаловитец с всъдеходи и джипове за хора с увреждания е част от проекта "Пътешествие без край – към реки и водопади“ и ще се проведе на 23 май от 11:00 часа.

Новото предизвикателство е в партньорство с Планинско спасяване – област Пазарджик, Аварийно спасяване Пловдив и ТД Боерица и е с подкрепата на Столична програма "Социални иновации“.

"Нека бъдем причината за усмивката на лицето на другия. Нека направим достъпна планината и нейните красоти за всички“, призовават организаторите.

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Справедливост след тежки катастрофи: Ще има ли по-бързо правосъди...
Служебният министър на туризма каза ще има ли поскъпване на шезло...
Още преди началото на летния сезон "дерат кожи" по Южното Черномо...
Василев отговори на Борисов: Нека да видим програмата му и ще гов...
Моторист е загинал при катастрофа в Лясковец
Служебният здравен министър: Имаме данни за епидемично разпростра...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).