Задава ли се мощна мигрантска вълна откъм Турция?

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (5)
09:07 / 07.09.2017
2897
През последните 4 дни в района на Къркларели (Лозенград) турските власти задържаха общо 376 нелегални мигранти при опит да се прехвърлят в България, арестувани са и трафикантите на хората. От местната дирекция по сигурността съобщиха, че бреговата охрана при Инеада в района на Демиркьой е спрян рибарски кораб, плаващ под турско знаме, но без документи. В плавателния съд са открити 47 сирийци, задържани са двамата организатори на трафика, като единият е пуснат на свобода под гаранция.

Пак при Инеада и също с намерението да преминат в България по морски път са задържани 82 сирийци, както и тримата им водачи, единият от които е иракчанин, а другите са турски граждани. Намесата на българските гранични власти е довела до потъването на кораба, но полицията в Къркларели не разполага с подробни сведения за инцидента.

Екипи на жандармерията в Демиркьой са започнали преследване на съмнителен микробус, който опитал да избяга. Разбрал, че няма да успее да се отскубне, шофьорът внезапно спрял и се качил в автомобила пред микробуса, и изчезнал като оставил 14 чужденци в ръцете на преследвачите. 

В градчето Кофчаз са заловени други 6 афганистанци, 10 сирийци и трима пакистанци, и единият от организаторите на прехвърлянето им, издирват се още двама. В общинския център Дерекьой са задържани 13 души от Афганистан и 15 от Сирия. Тримата трафиканти на групата от 25 сирийци, спипани в близко село, са в предварителния арест с мярка за неотклонение. 

Отново при Инеада екипите по сигурността откриха 10 мигранти от Сирия, шофьорът им е на свобода под гаранция. В три села в района на Демиркьой са заловени общо 149 сирийци и двама афганистанци, всички са предадени в центъра за временно настаняване и депортация в Пехливанкьой. 

На мигрантски натиск е подложена и границата на Турция с Гърция, за 4 дни в Одрин са задържани 477 бежанци и търсещи убежище лица при опит незаконно да пресекат границата. Сред тях са млади мъже от Сирия, Алжир, Пакистан, Афганистан, Иран, Палестина, Миянмар, Индия и Бангладеш. Те са предадени на одринската дирекция по миграцията.

Виж коментарите (5)

Още по темата (832):
24.11.2022 Безпрецедентен миграционен натиск! Все повече чужденци сред
каналджиите!
02.11.2022 Чужденци откриха в каналджийството доходоносен бизнес
18.10.2022 Голям проблем! Трупове на бежанци стоят с месеци в бургаската болница
11.10.2022 Бургаският съд отчита увеличение на делата за трафик на мигранти
26.09.2022 Синът на Софи Маринова загази сериозно
20.09.2022 Разбиха престъпна група за каналджийство
Още новини от Национални новини:
Справедливост след тежки катастрофи: Ще има ли по-бързо правосъди...
Служебният министър на туризма каза ще има ли поскъпване на шезло...
Още преди началото на летния сезон "дерат кожи" по Южното Черномо...
Василев отговори на Борисов: Нека да видим програмата му и ще гов...
Моторист е загинал при катастрофа в Лясковец
Служебният здравен министър: Имаме данни за епидемично разпростра...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).