Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Задържаха четирима с богато крими досие за телефонни измами
Автор: Пламена Николова 10:17 / 30.07.2021Коментари (0)705
Трима извършители на измами и техен помагач са задържани в резултат на предприети незабавни полицейски действия. Операцията е проведена от служители на ГДНП, ОДМВР- Шумен, Русе и Велико Търново, съобщиха от пресцентъра на полицията в Шумен. 

Полицейските действия са осъществени на 28 юли на територията на Великотърновска и Шуменска области. В резултат на проведените незабавни мероприятия, непосредствено след като възрастна жена предала 1 960 лв. на непознат, той бил задържан в лек автомобил на ТИР паркинг малко преди гр. Смядово.

Установена е самоличността му – 66-годишен жител на с. Добри Войниково, изяснена била и ролята му на куриер в измамната схема. Същевременно в района на великотърновското с. Камен, в близост до два автомобила, били задържани и авторите на престъплението – трима мъже с богато криминално минало, двама от които местни жители – на 46 и 38 години, и 44-годишен от Горна Оряховица.

44-годишният е с множество криминалистични прояви за измами, осъждан е за убийство, грабеж и проникване в чуждо жилище. 46-годишният също е осъждан за убийство и с криминалистически регистрации за измами, а 38-годишният е регистриран за ползване на чужда търговска мърка.  При последвалото претърсване криминалистите иззели три мобилни телефона със СИМ карти, сумата от 80 лева и вещи, съотносими към престъпната им дейност.

Установено е, че техните жертви - две жени на 83 и 71 години от шуменско село били подведени по добре познатата схема - съдействие на полицията. След като успели да ги убедят по телефона, че са полицейски служители и че трябва да им съдействат за залавяне на хора, които мамят по телефона, непознатите им дали указания да оставят всички пари, с които разполагат,  в плик на едно място близо до имота на една от жените.

Четиримата мъже са задържани за срок до 24 часа. Работата по започнатото  досъдебното е докладвано на  РП- Шумен и продължава под  нейното ръководство.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Природни стихии
Поскъпване на хранителните продукти
Парламентарни избори 2024
България в еврозоната
Великден 2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: